© Activision Blizzard

Game-offensief Microsoft: meesterzet of gevaarlijk spel?

World of Warcraft, één van de grote games van Blizzard.

Bright Podcast ?

Game-offensief Microsoft: meesterzet of gevaarlijk spel?

19-01-2022 17:11 Laatste update: 19:54

Microsoft doet de grootste game-overname ooit door Call of Duty- en World of Warcraft-maker Activision Blizzard in te lijven. Wat betekent dat voor gamers, de industrie en is deze deal te duur of goedkoop?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Microsoft verraste dinsdag vriend en vijand door een ongekende overname aan te kondigen: zo'n 60 miljard euro voor Activision Blizzard. Welke gevolgen heeft zo'n overname voor gamers, wat betekent het voor de industrie, kan Microsoft dit wel betalen en wat zullen toezichthouders hiervan vinden?

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Vooruitblikken: Hier komt Apple mee in 2022.

En we hebben overzichten gemaakt van de films, de series, de games en de gadgets waar we dit jaar het meest naar uitkijken. Leuk: voorpret is de helft van het plezier.

App: Locket, een soort privé-Instagram op het thuisscherm van je iPhone. Locket is een gedeeld foto-album waar jij en je naasten foto's in zetten, die automatisch in de Locket-widget op het thuisscherm verschijnen. Dat werkt erg leuk, omdat je zonder berichtjes toch steeds door nieuwe foto's wordt verrast.

Site: Tudum, een entertainmentsite van Netflix, over Netflix. Unieke kijkjes achter de schermen, interviews, meer over de films en series die je al van Netflix kent. Maar geen reviews natuurlijk.

Film: The Tragedy of Macbeth, op Apple TV+. Van Joel Coen, een van de twee Coen Brothers, de ander heeft even geen zin meer in film. Zwartwit, met een sterrencast met Denzel Washington en Frances McDormand. Het vertelt het klassieke verhaal van Shakespeare op een manier waarbij film en toneel dicht bij elkaar komen.

Meld je aan voor de Bright-nieuwsbrieven.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.