achter de schermen exclusief making of horizon forbidden west guerrilla playstation bright podcast
Bright Podcast ?

Achter de schermen bij de grootste Nederlandse game ooit: Horizon Forbidden West

18 februari 2022 om 09:00
Laatste update: 20 februari 2022 om 23:03

De PlayStation-game Horizon Forbidden West is vandaag verschenen, de grootse Nederlandse game ooit. Bright kreeg een exclusief kijkje achter de schermen.

Bekijk onze reportage:

Luister de podcast:

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Het gebeurt niet vaak dat grote gamestudio's de pers naar binnen laten en het gebeurt nog minder vaak dat zo'n grote gamestudio in Nederland staat. Dit keer wel: Horizon Forbidden West is vandaag verschenen voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Bright en RTL Nieuws namen een kijkje achter de schermen bij Guerrilla Games in Amsterdam: nu te zien op ons YouTube-kanaal.

In deze podcast hoor je een gesprek over de nieuwe game met game-director Matthijs de Jonge en hoofdschrijver Ben McCaw.

Lees ook onze review van Horizon Forbidden West

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

iOS en Mac: Universal Control is eindelijk onderweg, de nieuwe feature van Apple waardoor je met slechts één muis of trackpad zowel een Mac als een iPad bestuurt. De feature die vorig jaar juni is aangekondigd is telkens uitgesteld, maar is nu opgenomen in de jongste beta van iPadOS. Helaas is ook de beta van macOS 12.3 nodig, die zal eerdaags verschijnen. Maar het gaat dus eindelijk gebeuren.

Game: Cyberpunk 2077 is er een dik jaar na de release eindelijk officieel voor de Xbox Series X en PlayStation 5. Met mooiere graphics, met ray-tracing en zonder de bugs waar de game helaas last van had. Een goed moment om de game een eerste of tweede kans te geven: er is een gratis demoversie waarin je de eerste vijf uur gratis kan proberen, zowel op de PlayStation als op de Xbox.

Serie: Suspicion op Apple TV+. Vier gewone Britten worden verdacht van een wereldschokkende ontvoering. Waarom worden ze verdacht? Wat is het verband tussen de vier? En zijn ze wel zo gewoon? Een spannende serie met sterke cliffhangers en een prima serieuze rol van Kunal Nayyar, vooral bekend als Rajesh Koothrappali in komedieserie The Big Bang Theory.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.