NFT's

Universal Music laat artiesten NFT's aanbieden

17 februari 2022 om 17:08
Laatste update: 17 februari 2022 om 17:08

Muziekmaatschappij Universal Music Group gaat het voor artiesten en platenlabels mogelijk maken om NFT's uit te brengen.

NFT's, wat staat voor non-fungible tokens, zijn digitale certificaten van echtheid die blockchain-technologie gebruiken om te verifiëren wie de eigenaar van een digitaal object is. Dat heeft geleid tot een lucratieve handel in waardevolle NFT's. Muzikanten zouden bijvoorbeeld liedjes, albumcovers of songteksten als NFT's kunnen uitgeven. 

Universal gaat voor de NFT's samenwerken met het bedrijf Curio. Op dat platform zullen de NFT 's van UMG en haar artiesten te koop worden aangeboden. De Britse singer-songwriter Calum Scott is komende maand de eerste UMG-artiest die daar gebruik van maakt, meldt Variety.

Bored Ape Yacht Club

Universal zoekt al langer naar manieren om een graantje mee te pikken van de populariteit van digitale memorabilia. Zo richtte het muzieklabel al een band op die bestond uit karakters van het NFT-merk Bored Ape Yacht Club. Die plaatjes van apen werden vorig jaar enorm gewild en veel bekende acteurs en zangers bezitten zo'n verveelde aap.

Curio bracht zijn eerste NFT's uit in februari 2021. Sindsdien zijn op het platform meer dan 75.000 NFT's uitgebracht in samenwerking met partners op het gebied van muziek, film, tv en strips.

Miljardenhandel in NFT's

NFT’s halen de laatste maanden steeds vaker het nieuws. Vorig jaar zou de markt zijn gegroeid tot zo’n 36 miljard dollar. Daarbij rijst de vraag of er niet massaal aan prijsmanipulatie wordt gedaan.

Desondanks zijn steeds meer grote bedrijven bezig met NFT's. Zo wil YouTube NFT's gaan ondersteunen, en is Twitter daar al mee begonnen. Ook Meta overweegt NFT's op Facebook en Instagram mogelijk te maken.  

Zo werken NFT's