Apple-event: dit wordt er vanavond verwacht
Livestream

Apple-event: dit wordt er vanavond verwacht

07-03-2022 23:00 Laatste update: 08-03-2022 19:09

Apple houdt vanaf 7 uur vanavond zijn eerste productpresentatie van dit jaar. Er worden onder andere een nieuwe betaalbare iPhone, een iPad Air en een monitor verwacht.

Kijk live naar de presentatie:

De Apple-presentatie vindt virtueel plaats en is live te bekijken via Apple.com of YouTube. De titel van het event is 'Peek Performance'.

iPhone SE 3

Apple zou tijdens het event een nieuwe goedkope iPhone aankondigen: de iPhone SE 3. In tegenstelling tot zijn voorganger zou de nieuwe iPhone SE ook het snelle 5G-internet ondersteunen. Ook zou de telefoon de snellere A15-chip en een camera-upgrade krijgen. 

Het design van het nieuwe toestel is vergelijkbaar met de huidige iPhone SE. Het toestel zou keuze bieden uit 64, 128 en 256 GB opslagcapaciteit en verschijnen in wit, zwart en rood. Verwacht wordt dat de iPhone SE 3 dezelfde prijs krijgt als zijn voorganger: in Nederland is dat 492 euro.

Nieuwe iPad Air

Daarnaast zou Apple komen met een nieuwe iPad Air, voorzien van een snellere chip, optionele 5G-ondersteuning en Center Stage voor de FaceTime-camera. Die laatste functie zorgt voor een extra breed camerabeeld, waardoor gebruikers als ze bewegen in beeld blijven tijdens het videobellen.

Nieuwe Macs en monitor

Ook komt er volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman 'minstens één nieuwe Mac met een Apple-chip'. Mogelijk gaat het om een iMac of een nieuwe Mac mini. Bovendien gaan er geruchten over de komst van een kleinere Mac Pro. Een van de nieuwe apparaten zou de nieuwe naam 'Mac Studio' krijgen.

Daarnaast presenteert Apple volgens Gurman ook een nieuwe monitor gericht op consumenten, die is voorzien van een Apple-chip. Het woord 'peek' uit de slogan zou daar op kunnen slaan. De huidige Apple-monitor Pro Display XDR is alleen gericht op professionals en kost maar liefst 5499 euro.

HomePod naar Nederland?

Mogelijk kondigt Apple ook aan dat de slimme speaker HomePod Mini in Nederland op de markt komt.

Apple Vision

Pas later dit jaar wordt de eerste slimme bril van Apple verwacht. Opvallend is dat de teaser van het nieuwe event het .reality-bestandsformaat heeft en is gemaakt met de app 'Apple Reality Composer'. Dat wil echter niet per se zeggen dat het bedrijf bij de presentatie vanavond al iets gaat vertellen over de mixed reality-headset, die 'Apple Vision' zou gaan heten.

De iPhone 14, nieuwe Apple Watch-modellen en de AirPods Pro 2 volgen waarschijnlijk in het najaar.

Apple werkt aan een slimme bril: