Hackers Twitter-account Beeple maken vier ton buit
Cybercrime

Hackers Twitter-account Beeple maken vier ton buit

24-05-2022 11:57 Laatste update: 11:57

Hackers hebben voor ruim 400 duizend euro mensen opgelicht nadat ze het Twitter-account van de bekende kunstenaar Beeple hadden gekaapt. De cybercriminelen tweetten een link naar een malafide site.

De hackers plaatsten op het Twitter-account van Beeple een link naar een zogenaamde loting voor NFT-kunst die de kunstenaar samen met modemerk Louis Vuitton zou hebben opgezet. De bezoekers van die malafide site werden bedragen in cryptomunten afhandig gemaakt. In totaal maakten de cybercriminelen in nog geen vijf uur tijd omgerekend 410.000 euro buit, meldden experts.

De hackers maakten misbruik van het feit dat Beeple vorig jaar een collectie NFT's heeft gemaakt voor een game rond het 200-jarig bestaan van Louis Vuitton. Beeple kreeg later op de dag zijn Twitter-account met 637 duizend volgers weer terug.

"Alles wat te mooi lijkt om waar te zijn, is oplichting", schreef Beeple, die in het echt Mike Winkelmann heet. "Er zal nooit een verrassingsrelease zijn die ik maar op één platform aankondig." 

 

 

Iconische NFT van 69 miljoen

Beeple haalde vorig jaar het wereldnieuws toen een NFT van hem voor 69 miljoen dollar werd verkocht. Het ging om een NFT van zijn kunstwerk 'Everydays: The First 5000 Days'.

Een NFT, wat staat voor non-fungible token, is een digitaal certificaat van echtheid en eigendom. NFT's gebruiken blockchain-technologie om te verifiëren wie de eigenaar van een digitaal object is. Vorig jaar kwam een lucratieve handel in waardevolle NFT's op gang, maar inmiddels zou de interesse in de tokens weer fors zijn gedaald.

Zo werken NFT's