© Snapchat

Betaald Snapchat-abonnement nu ook in Nederland van start

Snapchat+ biedt onder mee exclusieve Bitmoji-achtergronden.

Beste vriend-functie

Betaald Snapchat-abonnement nu ook in Nederland van start

15-08-2022 17:28 Laatste update: 17:28

Snapchat breidt zijn betaalde abonnement Snapchat+ anderhalve maand na introductie uit naar Nederland. Ruim 1 miljoen gebruikers wereldwijd betalen inmiddels voor Snapchat+.

Snapchat+ kost 4 euro per maand en biedt abonnees extra functies. Gebruikers zien bijvoorbeeld wie hun Stories opnieuw bekijkt en welke richting hun vrienden uit reizen. Ook krijgen abonnees andere app-symbooltjes en een betere zichtbaarheid van hun reacties op bekende Snapchat-gebruikers. Inmiddels zijn er volgens Snapchat al ruim 1 miljoen abonnees.

Het abonnement wordt vanaf vandaag uitgebreid naar Nederland, meldt het bedrijf. Bij de introductie eind juni was Snapchat+ beschikbaar in negen landen, nu zijn dat er vijfentwintig.

Exclusieve functies

Snapchat belooft abonnees steeds weer nieuwe functies. Naast bovengenoemde opties kunnen gebruikers vanaf nu een Post View Emoji kiezen: anderen zien die emoji na het bekijken van de Snaps van de gebruiker, 'als een soort handtekening', stelt Snap. Ook zijn er exclusieve achtergronden voor de Bitmoji-figuren van Snap. Ook de nieuwe webversie van Snapchat is alleen beschikbaar voor betalende gebruikers.

Meer social media met abonnementen

Snap volgt met de betaalde abonnementen andere apps als Twitter, Telegram en Tinder. Die hebben ook allemaal betaalde abonnementen geïntroduceerd, mede om minder afhankelijk te zijn van reclames.

De afhankelijkheid van adverteerders heeft moederbedrijf Snap onlangs hard getroffen. Net als veel andere sociale media ziet Snapchat de gevolgen van de krimpende online-advertentiemarkt vanwege de toenemende inflatie en sombere vooruitzichten.

Snapchat heeft wereldwijd 332 miljoen dagelijkse gebruikers. In Nederland zijn er meer dan 4,5 miljoen Snapchat-gebruikers.

Luister ook: