chromecast tv hd google
Budgetversie van tv-dongle

Google brengt nieuwe goedkope Chromecast uit

22 september 2022 om 13:55
Laatste update: 22 september 2022 om 13:56

Google heeft een nieuwe, goedkope versie van zijn Chromecast gelanceerd. De tv-dongle kost 40 euro en is vandaag ook in Nederland uitgebracht.

Het nieuwe instapmodel van de Chromecast, die de naam 'Chromecast met Google TV (HD)' heeft, is vanaf vandaag verkrijgbaar, meldt Google. Met een prijskaartje van 39,99 euro is de nieuwe versie 30 euro goedkoper dan de Chromecast met Google TV, die wel kan streamen in 4K-kwaliteit.

Standaard zijn apps van streamingdiensten als Netflix, YouTube, Disney+, Videoland, NPO Start, Ziggo Go, HBO Max, Viaplay en Apple TV beschikbaar op de Chromecast.

Afstandsbediening

Ook levert Google bij de tv-dongle een kleine afstandsbediening mee met onder andere spraakherkenning voor opdrachten aan Google Assistent. De remote heeft ook speciale knopjes voor YouTube en Netflix.

Nieuwe smartphones en smartwatch

De aankondiging van de nieuwe Chromecast komt eerder dan verwacht. Op 6 oktober geeft Google een productpresentatie voor nieuwe gadgets, waaronder de nieuwe Pixel 7-smartphones en zijn eerste eigen smartwatch, de Pixel Watch. Ook kondigt Google tijdens dat event nieuwe smarthome-apparaten in de Nest-lijn aan.

Luister ook de Bright Podcast: