Pixel Watch

'Eerste Google-smartwatch gaat 350 dollar kosten'

© Google

google pixel watch 349 350 dollar smartwatch Android wear os
20 september 2022 om 20:39
Laatste update: 20 september 2022 om 20:43

De eerste smartwatch van Google zou een vanafprijs van 350 dollar krijgen. Daarmee zou de Pixel Watch net iets goedkoper dan de Apple Watch worden.

Google houdt op 6 oktober een evenement waarbij smartphone Pixel 7 en smartwatch Pixel Watch verder worden onthuld. De gadgets werden in mei al aan het publiek getoond, maar toen ontbrak nog wel wat informatie waaronder de prijs.

De Pixel Watch krijgt volgens ingewijden een vanafprijs van 349,99 dollar, meldt 9to5Google. Dat is een exemplaar met alleen wifi, de versie met 4G gaat 399,99 dollar kosten. Het horloge zou beschikbaar komen in de kleuren zwart, zilver en goud met bandjes in zwart, bruin en wit.

Iets goedkoper dan Apple Watch

Met die prijs zit de Pixel Watch iets onder de prijs van de Apple Watch. Het nieuwste, reguliere model van de Apple Watch, de onlangs onthulde Series 8, is er in de VS vanaf 399 dollar. Apple verkoopt de goedkopere Watch SE daar vanaf 249 dollar. In Nederland zijn de prijzen van Apple wat hoger: 499 euro voor de Apple Watch Series 8, 299 euro voor de SE.

De Samsung Galaxy Watch 5, de grootste directe Android-concurrent van de Pixel Watch, is er vanaf 279 dollar of 267 euro. Vermoedelijk zal de Pixel Watch ook in euro's wat duurder zijn, vanwege de sterke dollar en het ontbreken van btw in de Amerikaanse prijs. 9to5Google stelt dat de prijs van de Pixel Watch in Europa in ieder geval niet lager zal zijn dan in de VS.

Eerste eigen smartwatch van Google

De Pixel Watch is de eerste volledig eigen smartwatch van Google, dat al langer het Wear OS-besturingssysteem voor horloges maakt.

De Pixel Watch combineert volgens Google de diensten van het bedrijf met 'de gezondheids- en fitnessexpertise van Fitbit'. Google heeft vorig jaar Fitbit overgenomen.