Fietsen met een e-bike doe je vaker en verder

Onze e-bike-expert David Lemereis is vandaag te gast.

Bright Podcast

Fietsen met een e-bike doe je vaker en verder

16-11-2022 23:55 Laatste update: 17-11-2022 15:30

Bijna een kwart van de Nederlanders rijdt inmiddels alleen nog maar op een e-bike. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar elektrische fietsen, dat vol met andere verrassingen zit. We bespreken het in deze Bright Podcast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Het gebruik van de elektrische fiets in Nederland neemt alsmaar toe. Dat is op zich nog niet opzienbarend, maar de verdeling van e-bikes over leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus is dat wel. We bespreken de uitkomsten van een groot ebike-onderzoek met onze ebike-expert David Lemereis.

Verder in het tech-nieuws: het luisteren naar podcasts groeide hard in Nederland dit jaar, de prijzige sandalen van Steve Jobs en het aanhoudende gedonder bij Twitter.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Bechtle, de IT-partner die hybride werken veiliger maakt met hun security ladder. Beklim als het ware die ladder, en je bent helemaal klaar voor alle digitale dreigingen. Meer weten? Kijk op Securityladder.nl.

Tips uit deze aflevering:

Shortcut: Melding bij 80 procent batterij-niveau. Wie zijn batterij zo lang mogelijk goed wil houden, moet deze tussen de 20 en 80 procent lading houden. Dat kan standaard niet automatisch op de iPhone, maar je kan het wel instellen. In deze aflevering noemt David een Shortcut die hij gemaakt heeft: het is eigenlijk een Automation in de Shortcut- of Opdrachten-app op de iPhone. Dat recept is helaas niet deelbaar, maar we kunnen wel uitleggen hoe je het zelf maakt:

Druk in de Opdrachten-app op het plusje rechtsboven en kies voor een nieuwe automatisering voor je apparaat. Voeg vervolgens de voorwaarde toe: 'Als batterij 80 procent is', en daarna de actie 'Spreek tekst uit'. Je kan zelf kiezen wat die tekst is, en ook het percentage aanpassen. Ook kan je kiezen of je naast die gesproken tekst ook een notificatie wil: die komt dan ook binnen op je Apple Watch.

Serie: 1883 op SkyShowtime. Prequel-serie op Yellowstone over de Dutton familie die in Montana de grootste ranch in Amerika runnen. Over een maand begint nog een prequel-serie: 1923, over dezelfde familie.

Podcast: Levar Burton Reads. Acteur Levar Burton is dol op fictie en leest graag korte verhalen voor van bekende en minder bekende schrijvers uit allerlei genres. Dat doet hij kalm maar meeslepend, voorzien van een mooie inleiding en een korte nabeschouwing. Genoeg keuze: er zijn al ruim 150 afleveringen.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.