Google Pixel 7-telefoons krijgen gratis VPN en meer
Van 4a tot en met 7 Pro

Google Pixel 7-telefoons krijgen gratis VPN en meer

05-12-2022 18:03 Laatste update: 18:08

Google voorziet zijn Pixel-smartphones regelmatig van nieuwe functies, ook oudere modellen. Het bedrijf komt nu met de grootste zogenoemde 'Feature Drop' tot nu toe, voor alles van de Pixel 4a tot en met de 7 Pro.

De Google Pixel-telefoons zijn sinds kort ook officieel in Nederland beschikbaar. De twee nieuwste modellen, de Pixel 7 en Pixel 7 Pro, krijgen nu de gratis ingebouwde VPN-functie die tijdens de onthulling al werd beloofd. De VPN-functie werkt op het volledige systeem, en dus met elke browser en elke app. Gebruikers schakelen de Google-VPN in via de Google One-app.

Op de Pixel 7 en 7 Pro is verder 'clear calling' toegevoegd, een functie die ruis en achtergrondgeluid vermindert, zodat de persoon aan de andere kant van de lijn duidelijker klinkt. Pixel-toestellen halen al langer achtergrondgeluid aan de kant van de gebruiker weg, maar op de nieuwste Pixels werkt het nu dus twee kanten op.

Privacyscherm en snurkdetectie

Ook nieuw is een samengevoegd overzicht van privacy-instellingen. Gebruikers zien dan op één plek welke privacy-instellingen zij per app hebben gemaakt, maar ook bijvoorbeeld per categorie, zoals welke apps toegang hebben tot hun locatie. Dat nieuwe overzicht waarschuwt ook in geval van risico's.

Het bijhouden van de slaapkwaliteit wordt verbeterd op de Pixel 6 en 6 Pro. Net als de 7 en 7 Pro krijgen die telefoons hoest- en snurkdetectie. De telefoons kunnen de slaapkwaliteit dan vanaf het nachtkastje bijhouden. Pixel-toestellen krijgen ook nieuwe, bewegende achtergronden. De Live Bloom-wallpapercollectie toont afbeeldingen die subtiel bewegen als gebruikers langs hun verschillende schermen met apps en widgets bladeren.

Luister ook de Bright Podcast:

Ruimtelijk geluid vanaf volgend jaar

De zoekfunctie is volgens Google ook verbeterd, en belooft betere resultaten te tonen van zowel web-resultaten als dingen in apps, de contactenlijst, op screenshots of in de instellingen van de telefoon. Verder kan de dictafoon-app in het Engels nu beter onderscheid maken tussen verschillende sprekers bij het transcriberen van gesprekken. Ook krijgt de Pixel Watch een aantal nieuwe functies, maar dat slimme horloge is in Nederland nog niet officieel verkrijgbaar.

Google meldt ook dat de Pixel-telefoons vanaf volgend jaar ruimtelijk geluid ondersteunen. In januari komt een update die de telefoon geschikt maakt voor ruimtelijke audio. Dan horen gebruikers meer dan alleen een linker- en rechter geluidskanaal, maar klinkt geluid alsof het van alle kanten komt. De functie werkt straks met bedrade koptelefoons en met de Pixel Buds Pro-oordoppen. Die oordoppen ondersteunen dan ook hoofdtracking, waarbij het geluid zich aanpast aan de hoofdbewegingen van de gebruiker.

Pixel eindelijk in Nederland: is Google te laat?