© IKEA

Nieuwste Sonos-speakerlamp van IKEA staat op lange poten
136 centimeter hoog

Nieuwste Sonos-speakerlamp van IKEA staat op lange poten

09-12-2022 15:31 Laatste update: 15:31

IKEA heeft weer een nieuwe versie van zijn speakerlamp (of lampspeaker) met Sonos-ondersteuning onthuld. Het nieuwste exemplaar staat op pootjes.

IKEA bracht in samenwerking met Sonos al verschillende vermomde speakers uit. Dat begon met een tafellamp en boekenplank, daarna volgde een schilderij-speaker en werden de lampenkappen verwisselbaar.

Ook met verwisselbare kap

Nu is de lampspeaker er ook als vloerlamp. De nieuwste Symfonisk ziet er grotendeels hetzelfde uit als de tafellamp van vorig jaar, maar dan voorzien van drie lange poten. De romp van de lamp is nog steeds voorzien van een bekleding van textiel. De drie poten komen onderaan samen op een rond plateau. De kabel van het apparaat loopt langs één van de poten naar beneden.

In totaal is de lampspeaker 136 centimeter hoog. Het apparaat wordt geleverd met een lampenkap van bamboe, maar net als met de tafellampspeaker kan die kap verwisseld worden. De speaker werkt met AirPlay 2 en Sonos. De speakers kunnen daarom ook worden ingesteld als onderdeel van een Sonos-surroundset. De Symfonisk vloerlamp kost 199 euro.

Werkt IKEA's smart home nu WEL?