Google vs. Microsoft: zoeken wordt 'antwoordmachine'
Bright Podcast

Google vs. Microsoft: zoeken wordt 'antwoordmachine'

08-02-2023 22:33 Laatste update: 09-02-2023 10:30

Google heeft meer verteld over zijn antwoord op de populaire AI-chatbot ChatGPT. Die techniek wordt door Microsoft in zoekmachine Bing ingebouwd: een direct gevaar voor Google. Ook spraken we met Jake Dyson over de Dyson Zone, een combinatie tussen koptelefoon en luchtreiniger.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

'Generatieve kunstmatige intelligentie' oftewel slimme chatbots. De chatbot waar Microsoft op inzet is ChatGPT, maar Google slaat terug met 'Bard', vernoemd naar Shakespeare. ChatGPT-functies worden nu uitgerold in Bing en Bard komt op zijn beurt in de zoekmachine van Google – maar we weten nog niet wanneer. Op bezoek bij Google hoorden wij wel iets meer over Googles toekomstplannen.

Verder spraken we met uitvinder Jake Dyson over de opvallende Dyson Zone, die Erwin als eerste in Nederland kon uitproberen.

Daarnaast hebben we het over geruchten over de iPhone Ultra, een nog duurder model, en over dat Disney weer films en series op andere diensten zou gaan aanbieden. En we praten even met onze autokenner Rutger over de Chinese Nio ET7, een elektrische auto met verwisselbare batterij. Hoe bevalt dat?

Luister de Bright Podcast.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19. Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Game: Hogwarts Legacy voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. De nieuwste game in de wereld van Harry Potter komt vrijdag uit. Je speelt een student op Hogwarts, ruim 100 jaar voor het verhaal van Harry Potter. Het hele kasteel zit in de game en is enorm, vol met geheimen en verrassingen. Je moet lessen volgen, maar ook het gigantische gebied rondom de school verkennen. Geen vernieuwende game, maar fans van de films en/of boeken worden op hun wenken bediend met bakken vol details. Niet eerder kon je je zó onderdompelen in de wereld van Potter.

Documentaire: All That Breathes op HBO Max. Een bijna poëtische docu over twee broers die een vogelziekenhuis runnen in New Delhi, een door smog verstikte stad vol sociale onrust, waar ze zich inzetten voor de roofvogel zwarte wouw. Die vogels vallen door de luchtvervuiling letterlijk uit de lucht. De docu is genomineerd voor een Oscar.

Serie: Clarkson's Farm op Prime Video. In de aflevering bespreken we het uitblijven van het tweede seizoen vanwege opvallende uitspraken van Clarkson. Naderhand vonden we de nieuwe trailer, die toch wijst op de komst van het tweede seizoen. We komen er volgende week ongetwijfeld op terug.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.