© Bright

Hoe maak je een podcast over AI, mét AI?

Een interview met robot Sofia – destijds nog niet erg intelligent.

Bright Podcast ?

Hoe maak je een podcast over AI, mét AI?

22-03-2023 16:14 Laatste update: 17:40

Kunstmatige intelligentie vordert zo ongelooflijk snel, en op elk vlak. We maken een tussenstand op en geven extra aandacht aan AI-stemklonen. We spreken met Frank Nanninga, die een podcast over AI automatisch laat maken – met AI.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Een nieuwe versie van de AI achter ChatGPT, AI-functies voor de kantoor-diensten van zowel Microsoft als Google, een nieuwe versie van AI-plaatjesmaker Midjourney: allemaal AI-nieuws van de afgelopen dagen. Daar staan we bij stil, en we praten erover door met Frank Nanninga. Hij maakt de podcast Beyond the Screen. Of nou ja: hij laat hem volledig maken door AI. De tekst maar ook de spraak wordt volledig automatisch gedaan door kunstmatige intelligentie.

Verder vandaag: we kopen minder smartphones maar wel meer dure modellen, we gebruiken onze e-bike steeds vaker zakelijk en Nothing heeft weer nieuwe oordopjes.

Luister de Bright Podcast.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19. Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

App: Notion, een soort alles-app voor werk, school en andere creatieve dingen. Ontwikkeld zonder het principe van een A4-papier zoals Word en Google Docs, maar echt digitaal. En je raadt het al: nu ook uitgebreid met AI, om het allemaal nog handiger te maken.

App: Ivory voor iOS. Een Mastodon-app van de makers van Tweetbot. Die app bestaat niet meer omdat het niet meer mag van Elon Musk. Maar op Mastodon mag alles, omdat het open is. En dan zie je hoe mooi, snel en logisch een app is zonder allemaal reclame en vooral algoritmes. Het voelt als Twitter van een aantal jaar geleden. Niet zo massaal, alles moet handmatig maar alles is echt. Geen geschreeuw nog: zeker met deze app is Mastodon het proberen waard. Ivory is gratis uit te proberen trouwens, maar alleen read-only. Dan krijg je wel al een prima indruk.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.