© Renault

elektrische renault megane e-tech electric prijs prijzen verlagen prijsverlaging tesla
Prijsoorlog bij stekkerauto's

Renault gaat prijzen aanpassen in reactie op prijsverlagingen Tesla

17 april 2023 om 13:45
Laatste update: 17 april 2023 om 13:45

Renault gaat de prijzen van zijn elektrische auto's binnenkort wereldwijd aanpassen. De Franse autofabrikant wil zo reageren op de recente prijsverlagingen door concurrent Tesla.

Dat heeft Renault-topman Fabrice Cambolive vandaag aangekondigd. "We zullen per land en per markt analyseren welk niveau van concurrentievermogen we nodig hebben om in het spel te blijven", aldus Cambolive.

Na een reeks prijsverlagingen in de VS verlaagde Tesla vrijdag ook opnieuw zijn prijzen in Europa, waaronder in Nederland en op de Franse thuismarkt van Renault. 

Elektrische Mégane en Tesla Model 3

Cambolive noemde Tesla's prijsverlagingen een 'wake-up call' voor de concurrenten van het Amerikaanse bedrijf. "Het is duidelijk dat de prijsverlagingen van Tesla een uitdaging voor ons vormen, op de eerste plaats aan de kostenkant. Het is een waarschuwing, waar we naar kijken", aldus Cambolive.

De verkoop van de elektrische Mégane van Renault steeg in maart flink, maar sinds vorige week is de vanafprijs van de Tesla Model 3 ongeveer gelijk aan die van de Mégane E-Tech Electric: 42.000 euro. Van de elektrische werden in het eerste kwartaal 3570 stuks verkocht in Frankrijk, vergeleken met 3158 exemplaren van de Tesla Model 3.

Verkoop gestegen

De verkopen van het merk Renault stegen in het eerste kwartaal met 9 procent. Volgens het bedrijf wijst dat erop dat zijn strategie gericht op de productie en verkoop van de meest winstgevende modellen haar vruchten begint af te werpen. De verkoopcijfers van de hele Franse autogroep Renault, waar ook Dacia en Alpine deel van uitmaken, worden donderdag bekend.

Review: Renault Megane E-tech Electric

Luister ook: