Billy Freeman/Unsplash

Microsoft verhoogt prijzen van Xbox Series X en Game Pass

Microsoft verhoogt prijzen van Xbox Series X en Game Pass

22 juni - 09:36 Laatste update: 10:45

Het zat eraan te komen: ook de Xbox Series X en de Game Pass-abonnementen van Microsoft worden duurder.

De PlayStation 5 werd een klein jaar geleden al duurder door de inflatie: 50 euro ging er bovenop de prijs. Microsoft zei destijds dat de Xbox niet duurder zou worden, nu is het toch zover. Ook hier gaat het om 50 euro: de Xbox Series X heeft in Europa nu een adviesprijs van 549,99 euro. Dat is precies net zo duur als de disc-versie van de PlayStation 5; de digital-versie van de PS5 kost 449,99 euro.

"We hebben de prijzen van onze spelcomputers vele jaren gehandhaafd en hebben de prijzen nu bijgesteld om de concurrentie te reflecteren in elke markt", zegt een Xbox-woordvoerder tegen The Verge. De Xbox Series S, de kleinere niet-4K-versie van deze generatie Xbox, wordt niet duurder. De Series S blijft 299,99 euro kosten.

Ook Game Pass duurder

De Game Pass-abonnementen worden ook duurder, vanaf 6 juli. Het basisabonnement stijgt dan van 9,99 naar 10,99 euro per maand, Game Pass Ultimate stijgt van 12,99 euro naar 14,99 euro per maand. Game Pass voor pc wordt niet duurder, en blijft staan op 9,99 euro per maand.

Bestaande gebruikers betalen nog iets langer de oude prijs: tot 13 augustus. Dit is de eerste prijsverhoging die Microsoft doorvoert voor Game Pass sinds de dienst in 2017 van start ging. Het bedrijf benadrukt dat de prijsverhoging niks te maken heeft met de geplande overname van Activision Blizzard, waarmee een recordbedrag van 69 miljard dollar is gemoeid.

Luister ook onze podcast:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s