OpenAI lanceert langverwachte Android-app van ChatGPT

© Mojahid Mottakin

chatgpt android app downloaden iphone
21 juli 2023 om 23:33
Laatste update: 21 juli 2023 om 23:37

OpenAI brengt volgende week de langverwachte Android-app van ChatGPT uit. De chatbot heeft al langer een iPhone-app. De nieuwe Android-app is nu al beschikbaar als pre-order in de Google-appwinkel.

De iPhone-app van ChatGPT verscheen half mei in de eerste landen en twee weken later volgde de release in Nederland. Vrijdagavond heeft OpenAI de pre-order van de Android-app in de Google Play Store gezet. De app wordt in de loop van volgende week uitgebracht en dat lijkt wereldwijd te gebeuren.

ChatGPT verscheen in november 2022 op de website van OpenAI. In de maanden daarna doken er talloze ChatGPT-apps op in de appwinkels van Apple en Google, maar dat waren niet de officiële apps. Het waren veelal dubieuze apps die gebruikers geld vroegen voor het gebruik van de chatbot.

Aangepaste instructies

OpenAI onthulde vrijdag ook een nieuwe functie van ChatGPT voor 'aangepaste instructies'. Daarmee kun je de chatbot rekening laten houden met jouw situatie en je voorkeuren. ChatGPT onthoudt dat vervolgens bij het genereren van alle volgende antwoorden. De functie moet de chatbot niet alleen handiger maken, maar zorgt er ook voor dat je minder hoeft te typen.

De aangepaste instructies zijn voorlopig nog alleen beschikbaar voor ChatGPT Plus-abonnees en nog niet in de EU. Later komt het wel voor alle gebruikers beschikbaar.

Gebruik gedaald 

Het gebruik van ChatGPT is de laatste weken flink ingezakt. Dat heeft deels te maken met de schoolvakanties, omdat de AI-tool erg populair is bij scholieren en studenten. ChatGPT heeft er inmiddels meerdere concurrenten bij gekregen, waaronder Microsoft Bing en Google Bard.

OpenAI is ook een van de grote AI-bedrijven die vrijdag nieuwe beloftes deden aan de Amerikaanse regering over maatregelen om de risico's van AI te beperken. Zo gaan de bedrijven de content die met hun software wordt gemaakt binnenkort voorzien van watermerken, zodat het makkelijker herkenbaar moet zijn dat het met AI is gegenereerd. 

Lees meer nieuws over AI.