©Andrew Clare

apple iPhone 15 pro titanium tijdelijk verkleuren schoonmaken

Apple: iPhone 15 Pro zonder hoesje kan 'tijdelijk verkleuren'

22 september 2023 om 12:15
Laatste update: 22 september 2023 om 14:20

De iPhone 15 Pro en 15 Pro Max zijn de eerste iPhones die van titanium zijn gemaakt. Daarmee zijn ze lichter en matter, maar mogelijk ook tijdelijk vatbaar voor verkleuring door de olie in je huid.

Apple gebruikte titanium vorig jaar al voor de behuizing van de Apple Watch Ultra, maar die heb je beduidend minder lang in je handen dan een iPhone. En blijkbaar kan dat langdurige contact tussen het titanium en onze vettige vingers zorgen voor 'tijdelijke verkleuring'.

Dat is te lezen in de schoonmaak-voorschriften voor iPhones. "Voor iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max kan de olie van je huid tijdelijk de kleur van de buitenband veranderen. Als je je iPhone afveegt met een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek, wordt het originele uiterlijk hersteld", aldus Apple.

Nieuwe rand niet per se steviger

Zoals elk jaar zijn er mensen die de nieuwe iPhones kopen en direct kapot laten vallen. Expres, en dat is zonde, maar zo krijgen we wel een kleine indruk van de stootvastheid van de nieuwe telefoons. AppleTrack liet een iPhone 14 Pro en 15 Pro op dezelfde manieren van dezelfde hoogtes vallen. Niet puur wetenschappelijk, maar toch.

De titanium rand van de nieuwe 15 Pro lijkt op zichzelf beter bestand tegen krasjes en deukjes. Maar valt de iPhone van een flinke hoogte of op een harde ondergrond, dan lijkt de 14 Pro het beter te doen. De rand van de 14 Pro lijkt de schok beter te absorberen zonder verdere schade aan de iPhone, terwijl de dreun bij de 15 Pro doorwerkt in het glas voor- en achterop het toestel.

Evengoed lijken beide telefoons behoorlijk goed bestand tegen vallen. Tijdens de test werden ze meerdere keren op een harde ondergrond gegooid voordat ze daadwerkelijk grote schade kregen.

Lees meer nieuws over de iPhone 15.