©Bright

youtube shorts premium lite abonnement zonder reclame google podcasts

YouTube Shorts: zo kan het niet langer

27 september om 18:16

YouTube zet met Shorts steeds meer in op het TikTok-model. Wij doen ook mee, maar hebben daar wel over getwijfeld. Dat bespreken we deze Bright Podcast, net als alle andere veranderingen bij YouTube.Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19

Deze aflevering staat in het teken van YouTube. Een van onze belangrijkste kanalen en ‘s werelds populairste videosite heeft allemaal veranderingen doorgevoerd. Natuurlijk meer AI en meer nadruk op Shorts. En ook: het schrappen van het goedkoopste abonnement en het stoppen van Google Podcasts.

Zelf zijn we ook begonnen met Shorts, zoals een mini-review van de nieuwe Apple Watches, een short over de usb-c-accessoires voor de nieuwe iPhones en een filmpje over de FineWoven-hoesjes van Apple. Laat ons vooral je mening weten.

Verder deze aflevering: Apple vindt Google de beste, de iPhone 15 is hot en Xiaomi heeft een nieuw toestel.

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Korte film: The Wonderful Story of Henry Sugar op Netflix. Een nieuwe korte film van Wes Anderson, een van de meest unieke en herkenbare filmmakers die er zijn. Dit is een verfilming van een verhaal van Roald Dahl, met Ralph Fiennes in de rol van de schrijver en Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Dit is het eerste deel in een vierluik van korte films van Anderson gebaseerd op het werk van Dahl, die de komende tijd allemaal op Netflix verschijnen.

Klacht: Welcome to Wrexham seizoen 2 is uit, maar in Nederland nog nergens te bekennen op Disney+, waar het eerste seizoen wel staat. Het is officieel een serie van FX, eigendom van Disney, maar blijkbaar moeten we er in Nederland toch op wachten.

Serie: Sex Education, het vierde en laatste seizoen op Netflix. Een Britse coming-of-age-serie over een stel tieners in het fictieve plaatsje Moordale. De meest woke serie van dit moment. Allemaal nieuwe namen behalve Gillian Anderson als sekstherapeut en moeder van semi-hoofdpersoon Otis. Blijft ontzettend goed geschreven, we vinden het jammer dat het hiermee stopt.