©Cruz

blender blendercap drinkfles thermosfles fles jony ive apple design

Dit is de nieuwste gadget waar Apple-icoon Jony Ive heilig in gelooft: een blender

3 oktober 2023 om 23:19

Voormalig Apple-designbaas Jony Ive is een van de grote investeerders in de startup Cruz, dat een nieuw soort blender maakt. De blender is ingebouwd in een flesdop waarin de messen, batterij en elektronica zitten. Daarmee maak je van een drinkfles een draagbare blender voor bijvoorbeeld een smoothie.

De BlenderCap van Cruz wordt geleverd met een thermosfles, maar hij is ook ontworpen om op andere drinkflessen te passen, waaronder die van HydroFlask. Jony Ive is een van de grote investeerders in Cruz, dat is opgericht door ex-Apple-techneuten Matthew Moore en Dakota Adams. "We proberen producten te maken in de geest van Apple", aldus Moore tegen Bloomberg. Hij en Adams werkten eerder bij het team dat de eerste Apple Watch en meerdere iPhone-onderdelen ontwikkelde.

Vernuftige batterijtechniek

De BlenderCap kost 129 dollar en kan zes dranken per oplaadbeurt mixen. Het apparaat is ook krachtig genoeg om bevroren fruit te blenden.

Door de gebruikte batterijtechniek is het volgens Cruz mogelijk om genoeg kracht in zo’n kleine vormfactor te bieden. De BlenderCap bevat negen lithium-ioncellen met hoge ontlading, die 27 ampère en 300 watt leveren. En net als de iPhone 15 is de blender op te laden via usb-c.

Andere apparaten op komst

Cruz wil de investering van Jony Ive gebruiken om 'een reeks nieuwe producten op de markt te brengen'. Het bedrijf werkt aan andere apparaten waarvoor 'draagbare stroom nodig is in kleine behuizingen'. Daarbij zou de focus zijn op apparaten voor in de keuken.

Ive was zelf niet betrokken bij het ontwerp van de BlenderCap. Zijn designstudio LoveFrom heeft sinds hij Apple in 2019 verliet wel gewerkt aan meerdere andere projecten, waaronder voor Airbnb en Ferrari. Ook ontwierp Ive een fraaie platenspeler.

'De iPhone van AI'

Eerder deze week lekte uit dat Ive met ChatGPT-maker OpenAI praat over de ontwikkeling van het eerste consumentenapparaat van het AI-bedrijf, wat wordt omschreven als de 'iPhone van de kunstmatige intelligentie'

Lees meer tech-nieuws