bobby kotick activision blizzard neuralink elon musk

Call of Duty-baas wil games maken voor hersen-interface Elon Musk

11 oktober 2023 om 13:59
Laatste update: 11 oktober 2023 om 16:52

Bobby Kotick, CEO van Call of Duty-maker Activision Blizzard, zou in de toekomst graag games maken voor Elon Musks Neuralink. Deze hersen-interface moet het mogelijk maken je brein op een computer aan te sluiten.

Daarover had Kotick het in een video-interview voor intern gebruik dat werd afgenomen door talkshowhost James Corden, aldus Windows Central.

Kotick voorspelt dat de Neuralink mettertijd een apparaat zal worden waarmee games gespeeld kunnen worden. Volgens de topman is het 'een levensechter medium' dan films en andere entertainment.

"Games zijn heel anders dan film en televisie", vertelde Kotick. "Bij film en tv ben je succesvol als je een emotionele band met het publiek creëert. Onze ervaringen zijn diepgewortelder, al verandert dat nu."

Kunstmatige intelligentie

"Als je kijkt naar nieuwe technologieën, dan gaan we totaal nieuwe dingen doen met kunstmatige intelligentie en machine learning", voorspelt de CEO ook. Het gebruik van kunstmatige intelligentie in de creatieve sector is op het moment omstreden, omdat de technologie banen van schrijvers en tekenaars kan vervangen. Kotick staat daar anders in: hij voorspelt dat zijn bedrijf in de toekomst juist meer schrijvers en acteurs moet aannemen om aan de groeiende vraag van spelers te voldoen.

De topman wilde tijdens het interview weinig kwijt over de geplande overname van zijn bedrijf door Microsoft, vermoedelijk omdat de kwestie gevoelig ligt bij toezichthouders. Microsoft is volgens Kotick vooral geïnteresseerd in de 'magie' van Activision,