Netflix verhoogt prijzen in sommige EU-landen: duurste abo nu 20 euro per maand

© Unsplash

Netflix prijsverhoging frankrijk verenigde staten verenigd koninkrijk
19 oktober 2023 om 09:25
Laatste update: 19 oktober 2023 om 09:31

Streamingdienst Netflix heeft aangekondigd zijn prijzen te verhogen. Dat gebeurt in eerste instantie in drie landen: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het duurste abonnement in Frankrijk komt op 20 euro per maand.

Een Basic-abonnement kost na de prijsverhoging 12 euro per maand, in plaats van de eerdere 8 euro. Een standaard-abonnement gaat 13,49 euro kosten, voor Premium betaal je in de betreffende landen voortaan 20 euro. Prijsverhogingen van respectievelijk 1,50 en 4 euro dus, want in Frankrijk hanteerde Netflix tot nu toe dezelfde prijzen als in Nederland.

De prijzen worden per direct in de drie genoemde landen aangepast. Volgens Netflix is het hogere tarief nog steeds zeer aantrekkelijk, al verwijzen ze daarmee naar het Amerikaanse abonnement met advertenties. "Dat is nog steeds gemiddeld goedkoper dan een bioscoopkaartje", leest een verklaring.

Over een prijsverhoging in Nederland heeft het bedrijf nog niks gezegd, maar aanpassingen bij het bedrijf vinden vaak geleidelijk plaats. Eerst wordt de prijs in een handjevol landen aangepast, vermoedelijk om te polsen wat de impact is. Later zien we dan ook wijzigingen in andere landen.

Pakte eerder accountdelers aan

Veel streamingdiensten verhoogden in het afgelopen jaar de prijzen - Disney+ deed dat zelfs tweemaal achter elkaar. Netflix deed dat sinds de laatste verhoging rond 2022 niet, omdat het bedrijf liever het delen van accounts aanpakte.

Het gaat goed met Netflix, blijkt uit de kwartaalcijfers. In de afgelopen maanden kreeg de streamingdienst er bijna negen miljoen nieuwe abonnees bij. Het bestrijden van accountdeling gaat volgens het bedrijf ook "beter dan verwacht".