©Apple

Deze nieuwe opties en verbeteringen komen naar je iPhone volgende week

Deze nieuwe opties en verbeteringen komen naar je iPhone volgende week

20-10-2023 17:16 Laatste update: 21-10-2023 23:03

Apple brengt waarschijnlijk komende week de update naar iOS 17.1 uit. Deze nieuwe functies, verbeteringen en bugfixes worden er verwacht.

De update naar iOS 17.1 verschijnt naar alle waarschijnlijkheid op dinsdag 24 oktober. Die datum heeft Apple laten weten aan Franse toezichthouders, omdat de update een oplossing biedt voor de straling van de iPhone 12, die daarmee weer moet voldoen aan de Franse normen.

Voor alle iPhone-gebruikers bevat de iOS 17.1 een aantal nieuwe functies, zoals voor AirDrop. Zo kan de AirDrop-overdracht straks via internet doorgaan als je buiten het bereik van het andere apparaat bent. Je krijgt de optie om naast wifi ook mobiele data te gebruiken om AirDrop-opdrachten af te ronden - wat je beter uit kunt laten staan als je geen onbeperkte databundel hebt.

StandBy

Ook de StandBy-modus - die in iOS 17 werd toegevoegd om van je iPhone een slim scherm te maken - krijgt een nieuwe optie. Je kunt instellen om het scherm automatisch uit te schakelen, na 20 seconden, of juist dat het scherm altijd aan moet blijven in deze modus. In dat laatste geval blijven je StandBy-widgets dus altijd zichtbaar. De StandBy-modus werkt alleen op iPhones met een always on-screen, wat momenteel de Pro-modellen van de iPhone 14 en 15 zijn. 

Apple Music

Ook Apple Music krijgt een paar handige extra's. Zo kun je nummers, albums en playlists als favoriet aanmerken, zodat je ze sneller kan terugvinden. En onderaan je playlists geeft Apple je voortaan suggesties voor andere liedjes die passen bij de sfeer van de afspeellijst. Vergelijkbare functies heeft concurrent Spotify overigens al jaren. 

Actieknop

De nieuwe actieknop op de iPhone 15 Pro en Pro Max moet je straks iets langer indrukken om een actie te activeren als de telefoon detecteert dat hij in je broekzak zit. Deze 'broekzakmodus' werkt trouwens alleen als je actieknop is gekoppeld aan een batterijslurpende functie, zoals de zaklamp of camera. Andere functies kun je dus nog wel altijd vanuit je broekzak doen, zoals je iPhone op mute zetten.

Oplossingen voor problemen

Daarnaast lost iOS 17.1 een hele reeks bugs en kleinere problemen op. Zo wordt de crashdetectie geoptimaliseerd en verbetert de update een hardnekkig probleem met de synchronisatie van de Schermtijd-instellingen op meerdere Apple-apparaten.

Ook is er een fix voor een euvel waardoor het lijkt alsof iPhone 15's last van ingebrande schermen hebben, maar wat dus een softwareprobleem blijkt te zijn. Verder is er een oplossing voor een fout waardoor een iPhone-toetsenbord minder goed reageert.

Altijd als eerste op de hoogte van belangrijk tech-nieuws? Volg ons nieuwe WhatsApp-kanaal.