©Bright

Black Friday: de beste deals voor games, spelcomputers, gadgets en LEGO

Black Friday: de beste deals voor games, spelcomputers, gadgets en LEGO

26-11-2023 11:37 Laatste update: 13:25

Black Friday heeft meer aanbiedingen dan je zelf kan vergelijken, en dus pikken wij de beste deals eruit. Vandaag: games, accessoires, spelcomputers en meer met een lekkere korting.

Black Friday duurt inmiddels een hele week en de kortingen vliegen je om de oren. Vandaag alles rond games, van spelcomputers tot games, toebehoren en ook wat aanverwante dingen – zelfs kunst. Maar zoals altijd alleen dingen die we zelf ook zouden kopen (en misschien doen we dat ook wel).

NB: wij doen niet aan affiliate-marketing dus daar zijn onze keuzes niet op gebaseerd.

Xbox Series X

De spelcomputer van Microsoft wordt minder goed verkocht dan de PlayStation 5, en daar kan je nu je voordeel mee doen. De PS5 is er namelijk niet met korting, maar de Xbox is wel in de aanbieding. Bijna alle winkels verkopen 'm nu voor 414 euro, 23 procent goedkoper dan de normale prijs van 549 euro. Dit is hét moment om toe te slaan, want de Xbox gaat na Cyber Monday geheid weer naar die normale prijs van 549 euro.

PS5 DualSense controller

Een extra controller voor je PS5 is weg, en ze zijn steevast goedkoper tijdens Black Friday. De korting is eigenlijk bij elke winkel hetzelfde: van 66,95 voor 49,99 euro, 25 procent korting. Te vinden bij Amazon, Bol, Coolblue, MediaMarkt en veel andere winkels.

DualSense Charging Station

En als je dan toch een tweede controller koopt, neem dan ook meteen een laadstation met korting. Op het DualSense Charging Station zet je twee controllers neer, gewoon met één hand, en beginnen ze meteen te laden. Veel makkelijker dan dat gedoe elke keer met een snoertje in de controller. Ook hier geven veel webshops dezelfde korting: van 34,99 voor 24,99 euro, 27 procent korting.

LEGO Super Mario starter kits

LEGO Super Mario is een leuke samenkomst van het knutselen en herbouwen van LEGO met de spelelementen van Mario. Met interactieve Mario, Luigi of Peach spring je over je eigen parcours, en probeer je bijvoorbeeld de beste score te behalen. De startsets met Mario, met Luigi en Peach zijn er nu allemaal van 59,99 voor 39,99, 33 procent korting.

Backbone One

Wat ons betreft de beste manier om van je smartphone een handheld te maken. Fijnere knoppen en sticks vonden we niet op vergelijkbare apparaten. Je stopt je telefoon er in, en dankzij de oranje knop op de controller open je meteen de Backbone-app, van waaruit je makkelijk verder gaat met de games die je het laatst speelde. Hij is er in twee smaken: standaard, met ABXY-knoppen, of de PlayStation-variant met kruisje, vierkantje, driehoekje en rondje. Beide versies zijn er bij Backbone nu met 30 procent korting, van 119,99 voor 83,99 euro.

ASUS ROG Ally

Een leuk alternatief voor de populaire Steam Deck. De ASUS ROG Ally heeft een snelle AMD Ryzen Z1 Extreme-processor en het 1080p 120Hz-scherm is scherper en sneller dan dat van de Steam Deck. Met een prijs van rond de 800 euro betaal je normaal gesproken best voor die extra power, maar nu geeft Bol 25 procent korting en betaal je 599 euro.

PlayStation Plus Premium

De abonnementsdiensten van PlayStation werden onlangs duurder. Maar ze zijn nu ook in de aanbieding: op het Extra-abonnement met gamecatalogus en Ubisoft+ Classics krijg je 25 procent korting, van 126 voor 94 euro voor een jaar. En het Premium-abonnement met ook nog klassieke games, demo's en game-streaming is er nu met 30 procent korting, van 152 voor 106 euro voor 12 maanden.

Nintendo Switch-games

Digitale games van Nintendo zijn zelden in de aanbieding. Ze blijven vaak steevast de nieuwprijs, dus deze Black Friday is een zeldzaam moment om te besparen. Op het geweldige Metroid Prime Remastered bijvoorbeeld, nu van 39,99 voor 27,99 euro. Of Super Mario Odyssey, van 59,99 voor 39,99 euro.

Nintendo Switch OLED met Mario Kart

De fijne OLED-versie van de Nintendo Switch. Ja, zelfs 6,5 jaar na de introductie blijft dit een aanrader. Het makkelijk wisselen tussen tv-modus en handheld-modus, de enorme hoeveelheid geweldige games die maar niet lijkt op te drogen en zelfs de mogelijkheid om met de 2 Joy-Con-controllers multiplayer-games te spelen: de Switch blijft leuk. Bovendien heb je aan Mario Kart 8 Deluxe een heerlijke game, die onlangs nog met een boel nieuwe banen is uitgebreid. Die probeer je met de drie maanden bijgevoegde Nintendo Online. Het pakket is er bij MediaMarkt nu van 409 voor 333 euro.

Xreart Game Boy Color Frame

Kunst voor aan de muur, voor de nostalgische gamer. Een Game Boy Pocket, helemaal uit elkaar gehaald met elk onderdeel netjes aangeduid. Xreart verkoopt tal van zulke lijsten met apparaten van weleer, maar vooral de handhelds springen eruit. De Game Boy Pocket is er nu met 20 procent korting, van 249 voor 199 dollar.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.