©Bright

Black Friday: de beste TV's en monitors

Black Friday: de beste TV's en monitors

25-11-2023 13:16 Laatste update: 28-11-2023 18:40

Black Friday heeft meer aanbiedingen dan je zelf kan vergelijken, en dus pikken wij de beste deals eruit. Vandaag: schermen. Veel tv's, maar ook een paar monitors en andere beeldschermen.

Black Friday duurt inmiddels een hele week en de kortingen vliegen je om de oren. Vandaag kijken we naar beeldschermen, vaak wat duurdere uitgaven waarbij je wel wat korting kan gebruiken. Koop dan nog steeds niet zomaar wat, maar kijk naar wat wij aanraden, omdat we ze zelf ook zouden kopen (en misschien doen we dat ook wel).

NB: wij doen niet aan affiliate-marketing dus daar zijn onze keuzes niet op gebaseerd.

Wel een waarschuwing vooraf: hoewel er nu korting wordt gegeven op tv's, liggen de prijzen van televisies gewoonlijk niet het laagst rond Black Friday. Wil je echt het minst betalen, wacht dan tot mei met nieuwe tv.

Voor witgoed geldt dat januari en juli in de afgelopen vijf jaar het vaakst de maand bleken waarin de prijzen het laagst waren, zo meldt Slimster. Maar wie op zoek is naar een nieuwe televisie kan het best nog even wachten tot mei. Dat heeft er onder meer mee te maken dat retailers inspelen op grote sportevenementen in de zomer. De Tour de France, Olympische Spelen, een EK of WK voetbal: het zijn stuk voor stuk evenementen die velen graag goed willen volgen. Daarnaast is mei ook de maand waarin velen hun vakantiegeld ontvangen en dus ineens meer te besteden hebben.

Samsung The Frame QE55LS03B 4K QLED (2023)

Met The Frame heeft Samsung qua design nog steeds één van de meest gewilde tv's. Logisch, want door de lijst lijkt het eigenlijk geen tv, zeker als je een kunstwerk op het scherm laat zien. Hij kan ook mooi vlak tegen de muur worden gehangen, en er zijn meerdere lijsten beschikbaar. De beeldkwaliteit noemen we prima: 4K HDR, maar verwacht geen wonderen. De meerprijs van deze tv zit deels in het ontwerp, en voor dit geld zijn tv's te vinden die een beter beeld bieden.

Bij Bol is The Frame er nu van 1199 voor 1079 euro, 10 procent korting.

TCL 43C643 4K QLED (2023)

Een 4K-tv hoeft niet meer duur te zijn, en de toestellen van TCL hebben ons voor de lage prijs verrast. Als je 4K-beelden bekijkt via de apps op de tv, dan ziet dat er prima uit. Verschil met veel duurdere modellen zie je natuurlijk wel: minder helderheid, een minder egale achtergrondverlichting en duidelijk minder sterke 4K-upscaling bijvoorbeeld.

Deze TCL is er bij Bol nu van 449 voor 349 euro, 22 procent korting.

Samsung QE55QN85C 4K Neo QLED(2023)

Een prima mini-led tv van Samsung, met dankzij de QLED-technologie een beter contrast en helderdere kleuren. Ook zit er Object Tracking Sound in deze tv, zodat ruimtelijk geluid in series en films ook ruimtelijker klinkt. Dankzij een HDMI 2.1-poort is deze tv ook prima geschikt voor gebruik met de PS5 en Xbox Series X, zelfs met zeer hoge framerates.

Bij Bol is de tv er nu voor 879 euro, da's 42 procent minder dan de nieuwprijs van 1499 euro, en 20 procent minder dan de meest recente prijs van 1095 euro.

Philips The One 50PUS8808 Ambilight (2023)

De liefhebber van Ambilight kan in de weer met een Hue Sync Box en een stel lampen, maar dat is een vrij dure oplossing. Het makkelijkst blijft een tv waar het al in zit, en The One van Philips is ook nog eens een prettig toestel. Deze 4K HDR led ondersteunt Dolby Vision en biedt ook 120Hz voor de nieuwste spelcomputers.

Bij Coolblue is er nu van 999 voor 779 euro, 22 procent korting.

LG OLED C2 (2022)

Een tv van vorig jaar, eind 2022 nog kopen? Jazeker, want de LG oled's van dit jaar zijn wat ons betreft nog onvoldoende afgeprijsd. Bovendien zijn de schermen van LG doorgaans zó goed, dat je je aan een ouder model helemaal geen buil valt. De oled-schermen hebben een eindeloos contrast, geweldige kleuren, presteren goed bij alles van series en films tot sport en games. En deze LG OLED C2 was het topmodel van vorig jaar, met een nieuwprijs van 1999 euro voor het 55-inch model. Inmiddels is daar 1000 euro af bij Bol.

Samsung S90C 2023

Toch liever een nieuwe tv? Dan heeft Samsung zijn eigen S90C oled in de aanbieding. Jazeker, Samsung maakt weer oled-tv's, na dat jaren niet gedaan te hebben. De modellen van vorig jaar waren nog even wennen voor het bedrijf, maar dit jaar lijken de kinderziekten verholpen. Dan krijg je dezelfde voordelen als genoemd bij LG, maar dan in een scherm van Samsung. De S90C is bij Samsung in de aanbieding van 2199 voor 1699 euro, 23 procent korting.

MSI MEG 342C

Deze heerlijke brede, maar niet te brede monitor van MSI heeft een bizar lage reactiesnelheid van maar 0,03 ms, en de resolutie van 3440 x 1440 pixels is ook prima te behappen voor je videokaart. Hij heeft 175Hz, AMD FreeSync Premium Pro en het fijnste van alles: dit is een oled, dus ook hier weer hele diepe zwarten, zeer hoog contrast en volle kleuren. De MSI MEG 342C is er bij Media Markt van 1399 voor 899 euro, 36 procent korting.

LG UltraFine 5K 27 inch

Eén van de fijnste monitors om op te werken: kantoorwerk, programmeren, maar vooral grafisch werk met foto en video doen het goed op dit scherm. Voor games is de resolutie misschien wat hoog gegrepen, maar voor alle rest heb je zowel een bijzonder scherpe resolutie als een groot werkgebied. Bij Amac is de UltraFine er van 1099 voor 999 euro, 9 procent korting. 

Samsung Smart Monitor M8

De ideale monitor voor mensen die klein behuisd zijn, voor kinderen of studenten of voor iedereen die van 2-in-1 houdt. De Smart Monitor is namelijk zowel een scherm voor aan je computer, als een op zichzelf staande smart tv. Er staan apps op geïnstalleerd die ook zonder aangesloten apparaat te gebruiken zijn: er zit ook een afstandsbediening bij. Ook zit er een bijgeleverde, losse webcam bij. En met 4K-resolutie op 32 inch is 'ie ook onmiskenbaar scherp. Bovendien is dit scherm van alle kanten mooi, en dat kan je lang niet altijd zeggen van monitors.

Hij is er bij Elektro World nu van 699 voor 399 euro, 43 procent korting.

Samsung Odyssey G9

De Odyssey G9 is zo'n breed scherm: het zijn stiekem twee volledige 1440p-schermen naast elkaar. Met dus een breedte van 5120 pixels. Dat komt tot een beeldverhouding van 32:9 en een format van 49 inch. Dat is echter een diagonaal: de G9 is ongeveer zo groot als twee 24-inch monitoren naast elkaar, maar dan zonder streep in het midden. Bloedsnel voor gaming: 240Hz, 1ms reactietijd en ondersteuning voor zowel FreeSync Premium Pro als G-Sync. En zelfs de oplichtende, opvallende achterkant van dit scherm mag er zijn. Nu bij MediaMarkt van 1799 voor 1479 euro, 18 procent korting.

Google Nest Hub

Ook een scherm, maar dan van ene hele andere orde. De Nest Hub is het centrale scherm voor je smart home, waarop je al je smart home gadgets makkelijk kan bedienen: eindelijk gewoon één centrale plek waarop al die knopjes en functies overzichtelijk te regelen zijn. Ook is het een leuk digitaal fotolijstje, of een handig overzicht voor recepten als je staat te koken met vieze handen. Bij Bol van 99 voor 80,99 euro.

Meural WiFi Photo Frame

Dit fraaie scherm is een slim fotolijstje, en ook alleen dat. Met de bijbehorende app laadt je er een stel foto's op, of video's. Een moderne fotolijst die zelf in de gaten heeft of hij rechtop of liggend staat, en de foto's daarop aanpast. Met 15,6 inch is 'ie groter dan de meeste tablets, het full-hd-scherm is scherp en voorzien van een coating waardoor je foto's er foto-achtiger uitzien. Netgear verkoopt 'm nu van 369,99 voor 299,99 euro, 19 procent korting.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.