©Unsplash

Na taxiritjes en maaltijden biedt Uber nu ook huurauto's

Na taxiritjes en maaltijden biedt Uber nu ook huurauto's

01-12-2023 16:52

Het is vanaf nu ook mogelijk om een auto te huren via de app van Uber. Handig, voor als je spontaan een weekendje weg wil of een vakantie plant.

In de app kun je huurauto's in je buurt vinden, reserveren en betalen. Je vult je locatie in, net als de begin- en einddatum wanneer je de auto nodig hebt. Vervolgens kun je makkelijk prijzen vergelijken.

Het is mogelijk om vooraf te betalen, maar je kunt er ook voor kiezen om na afloop op de autoverhuurlocatie af te rekenen. Uber werkt samen met populaire autoverhuurbedrijven zoals Hertz en Avis voor het aanbieden van de huurauto's.

Kost dat?

Dat maakt het moeilijk te zeggen wat het huren van een auto kost: dat is afhankelijk van onder meer je leeftijd, de huurlengte en het moment waarop je een auto huurt. Voor 24 uur een kleine auto huren kost rond Amsterdam nu direct minstens 70 euro, maar boek je over zes weken dan is dat 60 euro per dag.

Bij het kiezen van een auto houdt de app ook rekening met welke extra's je nodig hebt. Denk aan een kinderzitje of een fietsenrek. Een auto is voor maximaal zes maanden te huur.

Uber voor klusjes

Uber lijkt ook bezig te zijn met een nieuwe functie waarmee je mensen kunt inhuren voor klusjes. Deze functie is nog niet officieel aangekondigd, maar in de code van de app zijn verwijzingen naar Uber Chore gevonden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.