©Apple

iOS 17-bug schakelt tussen apps tijdens het typen – we hebben 'n noodoplossing

iOS 17-bug schakelt tussen apps tijdens het typen – we hebben 'n noodoplossing

5 december 2023 om 15:24
Laatste update: 5 december 2023 om 18:58

In de laatste software-update van iOS 17 zit een vervelende bug. Wanneer je aan het typen bent kan het gebeuren dat je iPhone zomaar naar andere apps overschakelt. Gelukkig is er een noodoplossing.

Zo te zien aan de berichten op Reddit en het Apple-forum, zijn er veel iPhone-gebruikers met dit probleem. Als je al een lange tijd aan het typen bent, kan het gebeuren dat je telefoon ineens overschakelt naar een andere app. Door de bug in iOS 17 denkt je iPhone dat je door aanrakingen over wil schakelen naar een andere app. Dat is frappant, want je bent al aan het typen.

Veel iPhone-gebruikers klagen al langer over deze softwarebug, maar Apple heeft 'm vooralsnog niet aangepakt: de bug zou in alle iOS 17-versies zitten, zelfs in de nieuwste, iOS 17.1.2.

Sommige gebruikers hebben zelfs hun iPhones ingeruild voor een nieuwe, maar ervaren nog steeds dezelfde bug. Dit doet vermoeden dat Apple nog niet voldoende op de hoogte is van het probleem.

Heb jij ook last van de bug en ben je er helemaal klaar mee? Totdat Apple een oplossing heeft, hebben we wel een tijdelijke fix voor je.

 

⊙ Open instellingen


⊙ Klik op Toegankelijkheid


⊙ Klik op Aanraken


⊙ Schakel de optie Bereikbaarheid uit

Dit zou voor nu de bug moeten oplossen. Het is geen langdurige oplossing, want nu verlies je de toegankelijkheidsoptie om de bovenkant van het scherm naar beneden te laten komen.

Nu hopen dat Apple snel komt met een echte oplossing voor deze bug. Tot nu toe heeft Apple nog niks gecommuniceerd over het probleem. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily-nieuwsbrief.