Het iPad-aanbod belooft stukken logischer te worden

©Unsplash

Het iPad-aanbod belooft stukken logischer te worden
11 december 2023 om 11:09

Je hebt nu bijna een handleiding nodig om de juiste iPad uit te kiezen, het aanbod is groot en niet altijd logisch. Dat lijkt volgend jaar te veranderen, met een vernieuwing van bijna de hele iPad-lijn.

Een normale iPad, nog een normale iPad, een mini, een Air en een Pro in twee formaten. Ook nog allemaal met verschillende chips, en accessoires die wel met de ene, maar niet met de andere iPad werken. Het iPad-aanbod is best verwarrend, zeker omdat de prijzen best dicht bij elkaar liggen. Dat belooft een stuk overzichtelijker te worden, meldt Bloomberg.

De iPad Pro zou in maart vernieuwd worden en dan weer in elk opzicht bovenaan de keten staan. De 11- en 12,9-inch modellen krijgen dan allebei de M3-chip en voor het eerst in een iPad: een oled-scherm. Ook het los verkrijgbare Magic Keyboard zou voor de iPad Pro vernieuwd worden, zodat de iPad Pro weer duidelijk verschilt van de iPad Air.

Air ook in twee formaten

De iPad Air gaat de MacBook Air achterna. Bij de MacBook heb je nu al een Pro- en Air-lijn, allebei in twee formaten, met de snelste chips in de Pro. De iPad Air zou binnenkort worden voorzien van de M2-chip die nu al in de iPad Pro zit. Bovendien komt er dus een tweede variant, ook met 12,9-inch scherm. De iPad Air behoudt het huidige Magic Keyboard, waarmee het verschil tussen Pro en Air meer wordt aangestipt.

Zo wordt het iPad-aanbod in één klap al duidelijker. Twee modellen, beide met twee praktisch dezelfde schermformaten. Net als bij de MacBooks is één lijn gericht op de doorsnee gebruiker, en de ander op de professional.

Waar past de mini?

Dan rest nog de reguliere iPad: daar zijn er nu twee van. Eén exemplaar met een thuisknop, de laatste in het iPad-aanbod. Die heeft de meest aantrekkelijke prijs, maar oogt verder gedateerd. En de iPad 10e generatie, die aan de iPad Air doet denken, maar dan minder krachtig. Als Apple die iPad 10e generatie in prijs verlaagt en het oudere model schrapt, is het overzicht compleet en helder.

De iPad mini blijft dan de vreemde eend in de bijt: het huidige model heeft een snellere chip dan de twee instap-iPads en is duurder. Maar hij is ook weer niet zo snel als de iPad Air-modellen. Daar moet Apple een knoop doorhakken: maak van de mini een kleine iPad Air of een kleine gewone iPad.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.