©Apple

Apple wil af van Dynamic Island: 'iPhone krijgt camera onder het scherm'

Apple wil af van Dynamic Island: 'iPhone krijgt camera onder het scherm'

6 december 2023 om 21:23

Leveranciers van Apple in Zuid-Korea zijn begonnen met de ontwikkeling van camera's voor onder het scherm van de iPhone. Dat moet de eerste iPhone met een volledig scherm, zonder camera-eiland of inkeping, mogelijk maken. Maar die laat nog wel even op zich wachten.

Volgens The Elec is LG Innotek begonnen met de voorlopige ontwikkeling van de UDC (under-display camera). Die is onder het scherm geplaatst en is niet zichtbaar in het scherm als de camera niet actief is. 

Het enige nadeel aan een onder-het-scherm-camera is dat de sensor minder licht krijgt dan een traditionele camera op of boven het scherm. Dit komt doordat er lichtverlies optreedt als het licht door het displaygebied gaat voordat het de cameralens bereikt, wat kan leiden tot verslechtering van de beeldkwaliteit.

Geen notch of camera-eiland meer

Apple zou over een paar jaar stapsgewijs afscheid nemen van het vorig jaar geïntroduceerde Dynamic Island. Het bedrijf zal ook de Face ID-gezichtsscanner onder het display verwerken.

Apple zal de onder-display camera introduceren in de Pro-modellen van de ‌iPhone‌-lijn van 2027, zegt de bekende schermanalist Ross Young van onderzoeksbureau Display Supply Chain Consultants. De aanstaande drie iPhone-versies zouden dus nog wel een Dynamic Island krijgen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.