Negen leidinggevenden ontslagen na ongeluk zelfrijdende taxi

©Cruise

Negen leidinggevenden ontslagen na ongeluk zelfrijdende taxi
14 december 2023 om 10:38

General Motors heeft negen leidinggevenden ontslagen naar aanleiding van een lopend veiligheidsonderzoek bij een zelfrijdende taxi. 

Dat meldt Reuters. De aanleiding voor dit onderzoek is het ongeluk van 2 oktober, waarbij een vrouw werd aangereden en meegesleurd door een cruise-voertuig in San Francisco.

Het is de zoveelste ontwikkeling bij de robotaxi-divisie Cruise van General Motors, die ook al zijn voertuigen van de Amerikaanse straten haalde om een veiligheidsonderzoek uit te voeren. Zowel CEO Kyle Vogt als medeoprichter Dan Kan hebben de afgelopen weken ontslag genomen en Cruise is bezig met het voorbereiden van een ontslagronde deze maand.

Imago

"We zetten ons in voor volledige transparantie en zijn gericht op het herstellen van het vertrouwen en het werken volgens de hoogste normen als het gaat om veiligheid, integriteit en verantwoordelijkheid. Daarom geloven we dat nieuw leiderschap nodig is om deze doelen te bereiken”, aldus de memo

Volgens de California Public Utilities Commission (CPUC) kan Cruise 1,5 miljoen dollar aan boetes en extra sancties tegemoet zien, omdat het heeft nagelaten details over het ongeluk te delen. Cruise heeft in de hoorzittingen de Commissie misleid door niet te vermelden wat de ernst van het ongeluk was.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.