Microsoft Copilot heeft nu ook een mobiele app

©Microsoft

Microsoft Copilot heeft nu ook een mobiele app

​​Microsoft Copilot, de AI-chatbot van de Windows-maker, is nu ook te gebruiken met een nieuwe Android-app. Microsoft heeft de Android-app van de AI-assistent stilletjes uitgebracht.

De Microsoft Copilot verscheen eerder dit jaar al op Windows 10 en Windows 11, en als webversie, maar is nu ook op Android te gebruiken. De Android-app van Microsoft Copilot werkt vergelijkbaar met die van ChatGPT. De AI-chatbot kan bijvoorbeeld op basis van geschreven commando's allerlei soorten teksten voor je schrijven, of programmeercodes en afbeeldingen genereren.

GPT-4 gratis te gebruiken

Copilot werkt met de OpenAI-modellen GPT-4 en DALL-E 3. De app van Microsoft Copilot is gratis te downloaden via de Google Play Store, terwijl ChatGPT-gebruikers momenteel voor gebruik van GPT-4 een betaald abonnement moeten hebben. 

Je hebt geen Microsoft-account nodig om in te loggen. Wanneer de Copilot-app voor iOS beschikbaar komt - zodat ook iPhone- en iPad-gebruikers ermee aan de slag kunnen - is nog niet bekend. Zij kunnen wel de Bing-app op een iPhone of iPad gebruiken voor toegang tot Copilot-functies. De iOS-app laat ongetwijfeld niet lang op zich wachten.

Liedjes genereren

Onlangs voegde Microsoft nog een aantal nieuwe functies toe aan Copilot, zoals een functie voor het genereren van liedjes en het maken van video-samenvattingen. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.