© Unsplash

Ook suggestie van naakt nu verboden op streamingsite Twitch

Ook suggestie van naakt nu verboden op streamingsite Twitch

4 januari om 10:20

Bloot was al verboden op livestreamsite Twitch, maar nu mag je ook niet meer suggereren dat je naakt bent. Een suggestief uitgesneden camerabeeld of censuurbalken op de juiste plekken zijn voortaan tegen de regels.

Daarmee treedt de website op tegen een groep gebruikers die afgelopen weken de grenzen van de huidige regels opzochten. Bij een populaire stream was bijvoorbeeld een ontbloot bovenlijf vanaf de schouders te zien, waarbij de schijn werd gewekt dat daaronder ook niks werd gedragen.

Gebruikers die 'impliceren of suggereren naakt te zijn' kunnen met de nieuwe regelwijziging rekenen op een schorsing, leest een blogpost van de streamingsite. Ook duidelijk zichtbare, afgedekte genitaliën zijn niet langer welkom in livestreams op de site.

Strijd tegen seksuele content

Twitch worstelt al jaren met seksuele content op het platform. Een tijd geleden kochten streamers bijvoorbeeld opblaasbadjes, om in zwemkleding te kunnen uitzenden. De populaire streamer Amouranth werd zesmaal van de site verbannen, vaak om haar suggestieve content.

De nieuwe regels moeten het lastiger maken om seksueel getinte content op de streamingsite te laten zien. Twitch heeft zelfs een kledingbeleid opgelegd: "je moet het gedeelte tussen je heupen tot de onderkant van je pelvis en billen afdekken", leest het reglement.

Twitch legde al eens een verbod op de geïmpliceerde naaktbeelden op, maar draaide dat in december terug. De nieuwe regels lijken definitief te bepalen wat op de site is toegestaan.