©Mophie

Dit hoesje verlengt de batterijduur van je iPhone met wel 80 procent

Dit hoesje verlengt de batterijduur van je iPhone met wel 80 procent

8 januari - 21:26

Het bedrijf Mophie lanceert voor het eerst in jaren weer een nieuw iPhone-batterijhoesje. Deze keer voor de iPhone 15. Het 'Juice Pack' geeft je iPhone veel extra stroom. 

Hoewel de batterij van de iPhone de afgelopen jaren al aanzienlijk is verbeterd, zullen intensieve gamers of streamers  waarschijnlijk nooit genoeg batterijduur hebben. Dat lijkt in ieder geval de gedachte achter het nieuwe hoesje van Mophie, dat op de gadgetbeurs CES 2024 is onthuld voor de iPhone 15. Althans, voor drie modellen van de iPhone 15, want de batterij-case is er niet voor de iPhone 15 Plus, die volgens Mophie een te kleine doelgroep zou hebben.

Waar voor je geld

Bezitters van een iPhone 15 kunnen rekenen op een extra batterijcapaciteit van 2400 mAh, goed voor zo'n 70 procent extra batterijduur. Heb je een iPhone 15 Pro, dan krijg je daar 2600 mAh bovenop, voor 80 procent extra. En bezitters van een iPhone 15 Pro Max mogen met 2600 mAh rekenen op zo'n 63 procent extra batterijduur.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof je met de hoes voor de iPhone 15 Pro het meeste waar voor je geld krijgt, maar laten we niet vergeten dat het Pro Max-model van zichzelf al een behoorlijke batterij heeft. En de gewone iPhone 15 is dan wellicht weer iets zuiniger vanwege zijn formaat. Kortom, cijfers zeggen niet alles.

Nieuwe smartphone-houders

Het batterijhoesje is te reserveren vanaf eind februari tegen een prijs van omgerekend 100 euro. Hoewel het bedrijf oorspronkelijk een paar maanden geleden al vergelijkbare producten wilde lanceren, heeft het waarschijnlijk gewacht met de lancering tot de techbeurs CES. Zo lanceert Mophie namelijk niet alleen de nieuwe batterijhoesjes, maar ook een nieuwe telefoonhouder voor het opladen van zowel je smartphone als andere apparatuur onder de Snap Plus-lijn, inclusief een nieuwe houder voor in je auto te monteren. Deze producten zijn verkrijgbaar vanaf maart.

Lees meer nieuws van gadgetbeurs CES 2024.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.