© Unsplash

Extra beveiliging tegen iPhone-dieven komt er aan: update dropt volgende week

Extra beveiliging tegen iPhone-dieven komt er aan: update dropt volgende week

17 januari - 16:50

De volgende grote update voor iPhones en iPads verschijnt volgende week, belooft Apple. Daarmee worden de apparaten beter beveiligd tegen potentiële dieven.

De nieuwe functie, getiteld Stolen Device Protection, voegt een extra beveiligingslaag toe voor als je apparaat is gestolen. Voor het bekijken van opgeslagen wachtwoorden is dan bijvoorbeeld Face ID vereist.

Probeert een mogelijke dief gegevens bij je Apple ID aan te passen, dan duurt het even tot dit goed wordt doorgevoerd. De iPhone kijkt daarbij naar diens locatie: ligt hij op de keukentafel van een bekende locatie, dan kun je onverhinderd je accountinformatie aanpassen.

Black History Month

Het nieuwe iOS 17.3 introduceert ook andere functies, zoals een nieuwe, door Apple ontworpen achtergrond voor je toestel. Het bloemenontwerp vertegenwoordigt voor Apple pan-Afrikaanse cultuur en de strijd van meerdere generaties tegen onrecht.

De achtergrond heeft ook een bijbehorend horlogebandje voor de Apple Watch. Daarmee lijkt de techreus stil te staan bij Black History Month, een jaarlijkse Amerikaanse herdenking van belangrijke zwarte Amerikaanse sleutelfiguren en gebeurtenissen.

Afgelopen jaar deed Apple hetzelfde: ook toen verkocht het bedrijf een Black Unity-horlogeband met bijbehorende wallpaper op iPhone, iPad en Apple Watch.

Uiterlijk 23 januari

Hoewel we nu weten dat Apples update volgende week verschijnt, is er geen exacte dag aangekondigd. Het is geheid voor 23 januari: dat is de datum waarop de bijbehorende horlogeband verkocht zal worden.