© Unsplash

Krijgt de iPhone 16 een nieuwe cameraknop?

Krijgt de iPhone 16 een nieuwe cameraknop?

21 januari - 14:00

Apple zou de volgende iPhone mogelijk uitrusten met een nieuwe cameraknop. Daarmee kun je niet enkel foto’s nemen, maar ook focussen en in- en uitzoomen.

De iPhone 16 wordt mogelijk in het najaar aangekondigd. Er is intussen al wat technische informatie over bekend. Maar hoe zal die er aan de buitenkant uitzien? Volgens berichtgeving van The Information voegt Apple een nieuwe cameraknop toe.

The Information geeft aan dat de knop zich mogelijk onderaan aan de rechterkant van de iPhone bevindt. Als je foto’s horizontaal schiet, zit die dus onder je rechterwijsvinger. Volgens The Information zal de knop mechanisch zijn. Vorig jaar berichtte MacRumors echter dat het om een capacitieve knop gaat, eentje die dus niet mechanisch omlaag wordt gedrukt, maar datzelfde gevoel wel zou simuleren door te trillen. 

Volgens The Information worden er capacitieve features toegevoegd. Hiermee kun je links en rechts swipen om in en uit te zoomen. Wanneer je de knop lichtjes ingedrukt houdt, zal de camera focussen. MacRumors zegt dat de knop wellicht in elk nieuw iPhone-model wordt geplaatst. Apple zou intussen al druk in de weer zijn met het testen van de knop. 

Actieknop

Opvallend: dit is de tweede nieuwe knop die de iPhone krijgt, in een vrij korte tijd. De iPhones 15 Pro en Pro Max kregen vorig jaar immers een nieuwe, aanpasbare actieknop. Die vervangt de muteknop waar oudere modellen mee waren uitgerust. Met de actieknop kan je een heleboel acties verrichten, zoals het activeren van je zaklamp en de camera.

Al snel ontdekten slimme iPhone-gebruikers dat je veel meer kan doen met de actieknop. Door die te linken aan de Shortcuts-app kan je liedjes Shazam'en, je hotspot openen, Google Assistant gebruiken en nog veel meer. 

Meer nieuws over iPhones: betalen hoeft niet meer enkel via Apple Pay.