©Apple

Apple past de technische specificaties van de Vision Pro aan

Apple past de technische specificaties van de Vision Pro aan

20 januari - 15:10 Laatste update: 16:04

Apple staat op het punt om een nieuwe tak aan te boren, namelijk die van mixed reality met zijn Vision Pro-headset. Het kan zowel virtual als augmented reality weergeven, maar over de resolutie waarin het dat doet was wat verwarring. Apple heeft er inmiddels zelfs de specificaties van aangepast.

Vanaf nu is het mogelijk om de Vision Pro voor te bestellen, mits je in de Verenigde Staten woont (of een van onze tips gebruikt). Hierbij zette Apple ook meteen de technische specificaties van het apparaat online, maar daar is nu iets in aangepast. Vision Pro zou tot 1080 pixels resolutie AirPlay toestaan waarbij wat jij ziet door de bril 1 op 1 wordt getoond op een apparaat dat AirPlay gebruikt. Zo kunnen andere mensen ook meekijken, ook al dragen ze de headset niet. Een AirPlay-apparaat kan een iPhone zijn, maar ook een iPad, Mac, Apple TV or smart TV met AirPlay.

Meekijken op Apple Vision Pro

Echter blijkt die 1080 pixels aan resolutie niet helemaal te kloppen. Het is dus niet Full HD, maar 720 pixels. Dat betekent dat het beeld dus niet het beste van het beste is, maar dat je toch prima kunt meekijken op je Apple-apparaat, wanneer iemand anders aan het Vision Pro’en is. Een enorme verandering is het niet: het is geen reden om de headset dan niet te kopen, maar het is wel goed om rekening mee te houden mocht je het apparaat in huis halen en trots aan iemand willen laten zien wat er allemaal mee mogelijk is.

Verder maakte Apple bekend wat het gewicht van de headset is: dat is tussen 600 en 650 gram, afhankelijk van welke band er wordt gebruikt, waarbij de losse batterij 353 gram weegt. Het is zeker geen lichtgewicht, maar er zijn zwaardere VR-headsets. Denk aan de Meta Quest Pro met 722 gram, maar ook Valve Index die maar liefst 810 gram weegt. Wat dat betreft zijn de gewone Meta Quests en de PlayStation VR2 lichter: die wegen 515 gram (Quest 3), 503 gram (Quest 2) en 560 gram (PlayStation VR2).

Wil je meer weten over Apple's VR-bril? Lees dan bijvoorbeeld over de prijzige accessoires.