©InsideEVs

Stekkerstress: elektrische taxi's staan elke dag 1,5 uur in de rij voor laadpalen

Stekkerstress: elektrische taxi's staan elke dag 1,5 uur in de rij voor laadpalen

22 januari om 23:07

In New York worden elektrische taxi's gestimuleerd, maar het laadnetwerk in de metropool blijkt de toegenomen vraag naar stroom voor EV's totaal niet aan te kunnen. Het tekort aan laadpalen zorgt voor lange files in de kou, vooral bij de Tesla Superchargers.

De laadinfrastructuur voor elektrische auto's in New York schiet ernstig tekort. De snelle toename van elektrische taxi's in de stad heeft geleid tot lange wachtrijen en frustratie bij chauffeurs die hierdoor regelmatig anderhalf uur op hun beurt moeten wachten om hun auto's op te laden, meldt InsideEVs.

Donkergroene regelgeving

De situatie is verergerd sinds New York regelgeving heeft ingevoerd die nieuwe vergunningen voor taxi's en 'rideshare-voertuigen' beperkt tot elektrische auto's. Hoewel dit ongetwijfeld een positief effect heeft gehad op de vergroening van de stad, hebben chauffeurs nu moeite met het vinden van laadpunten, wat voor hen resulteert in tijd- en geldverlies.

Een Tesla-eigenaar in Brooklyn postte vorige week een noodoproep met een foto van een overvolle parkeerplaats bij een Tesla Supercharger. De situatie toont de nieuwe uitdagingen waar chauffeurs van elektrische taxi's mee worden geconfronteerd.

Wachten om te mogen wachten

Veel chauffeurs wachten meer dan een uur om toegang te krijgen tot de laadstations, waarna het opladen zelf nog een uur kan duren. De koude winters maken het frequenter opladen noodzakelijk, wat het probleem verder verergert. Het gebrek aan laadinfrastructuur wordt bovendien versterkt door de 'congestieprijzen' die Tesla heeft ingevoerd om het gebruik van laadstations tijdens piekuren te reguleren.

Verbetering onderweg?

Hoewel Tesla in samenwerking met Uber al stappen heeft ondernomen om de situatie te verbeteren, namelijk door beter te communiceren en de laadinfrastructuur uit te breiden, ervaren veel taxichauffeurs nog dagelijks uitdagingen. Voor sommigen wordt het bezit van een elektrische auto dan ook steeds vaker als een last dan als een voordeel beschouwd.

De vraag naar elektrische auto's zal alleen maar toenemen, waardoor steden snel zullen moeten schakelen. De toekomst van EV's hangt deels af van het gemak waarmee je ze kunt opladen.

Meer nieuws over elektrisch rijden: Fastned-app navigeert nu ook langs palen van de concurrent.