Apple pakt door met wéér een big budget sci-fi serie: check de eerste trailer

©Apple TV+

Apple pakt door met wéér een big budget sci-fi serie: check de eerste trailer
23 januari om 15:48
Laatste update: 23 januari om 16:00

Bij Apple TV+ heeft iemand een duidelijke voorkeur voor sciencefiction, want na een reeks toppers staat de volgende boeiende sci-fi serie alweer in de startblokken: Constellation, met Noomi Rapace.

De bekendste serie op Apple TV+ is waarschijnlijk nog steeds Ted Lasso, maar naast die comedyserie en enkele sterke misdaadseries, kenmerkt Apple TV+ zich toch vooral met sciencefiction. Het prijswinnende Severance over een kantoor vol letterlijk gespleten persoonlijkheden, Silo over een samenleving onder de grond, Invasion over een alien-invasie, het recente Monarch: Legacy of Monsters over de wereld rond Godzilla en natuurlijk Foundation, de verfilming van Isaac Asimov's 'onverfilmbare' epos.

En nu volgt alweer Constellation, een serie over een astronaut die na een ongeluk in de ruimte terugkeert naar huis – waar alles nét even wat anders is dan ze zich herinnert. De astronaut wordt gespeeld door Noomi Rapace, door haar rollen in Prometheus en Alien: Covenant wel bekend met een ruimtepak. Een wetenschapper die meer denkt te weten wordt gespeeld door Jonathan Banks, vooral bekend als Mike uit Breaking Bad en Better Call Saul.

Vanaf eind februari

Constellation is gemaakt door Peter Harness, onder meer bekend als schrijver van een hoop Doctor Who-afleveringen. De eerste drie afleveringen van de serie verschijnen op 27 februari op Apple TV+, met daarna elke woensdag een nieuwe aflevering.

Meer over Apple TV: Scorsese-film Killers of the Flower Moon nu te zien.