©Unsplash

Mysterieus Apple 'homeOS' duikt weer op: smart home-systeem binnenkort klaar?

Mysterieus Apple 'homeOS' duikt weer op: smart home-systeem binnenkort klaar?

30 januari - 12:13 Laatste update: 12:17

Er gaan al een aantal jaar geruchten over meer smart home-gadgets van Apple, compleet met een eigen besturingssysteem. De naam 'homeOS' duikt nu weer op.

In 2021 bracht Apple de naam 'homeOS' al per ongeluk naar buiten via een vacature en nu duikt de titel opnieuw op. Maar dit keer wordt homeOS genoemd in de eerste bètaversie van tvOS 17.4, wat er mogelijk op wijst dat homeOS al in een vergevorderd stadium is, waarbij alvast koppelingen gemaakt worden met andere Apple-systemen.

Vermoedelijk wordt homeOS het besturingssysteem voor een nieuw type apparaat van Apple, waar al jaren geruchten over gaan. Onlangs nog lekte een prototype uit van een HomePod-speaker met een schermpje aan de bovenkant. De huidige HomePods hebben ook een soort schermpje, maar dat licht enkel op om aan te duiden dat Siri luistert.

Dit jaar al onthuld?

Een HomePod met een scherm, mogelijk een soort iPad, zou gebruikt worden als centraal punt voor de bediening van het smart home: zulke apparaten bestaan al jaren met Android, zoals de Nest Hub. Een jaar geleden meldde Bloomberg dat Apple ook aan zo'n soort apparaat werkte. Gebruikers zouden muziek, slimme verlichting, thermostaten, speakers, camera's en andere smart home-apparaten kunnen bedienen via het scherm, ermee kunnen videobellen en meer.

Apple zou volgens geruchten in maart een evenement houden rond nieuwe iPads en Macs. Mogelijk horen we dan ook officieel iets over homeOS.

Bekijk onze Apple-vooruitblik voor 2024 en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.