© Nothing

Nothing kondigt goedkope telefoon aan: dit is er over bekend

Nothing kondigt goedkope telefoon aan: dit is er over bekend

1 februari - 20:03 Laatste update: 20:09

Nothing heeft zijn Phone (2a) aangekondigd. Dat is een betaalbare opvolger van de Phone (2) die het gadgetmerk vorig jaar uitbracht.

In een 'community update' is vandaag de nieuwe Nothing Phone (2a) na verschillende lekken aangekondigd, hoewel er nog weinig details zijn vrijgegeven. We weten al wel dat het een smartphone wordt voor mensen die genoeg hebben aan de basisfuncties van een telefoon. Nothing zegt daarbij zijn focus te leggen op de prestaties van het toestel en de camera.

Ook de Glyph Interface van Nothing, met de led-verlichting op de achterkant voor onder meer notificaties, zal ongetwijfeld aanwezig zijn op het nieuwe toestel.

Spelen met lichtjes

Het is namelijk duidelijk dat Nothing een toekomst blijft zien in de Glyph Interface, want het bedrijf heeft ook de 'Glyph Developer Kit' aangekondigd. Hierdoor kunnen makers van apps nu ook gebruik gaan maken van de LED-lichtjes op de achterkant van de Nothing-telefoons. Daardoor zouden de lichtjes een stuk nuttiger kunnen worden. Nu geven ze onder andere al aan hoeveel je telefoon is opgeladen en of je meldingen hebt.

Wanneer de Phone (2a) precies verschijnt, is nog niet bekend, maar het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat de release plaatsvindt rond het Mobile World Congres in Barcelona eind deze maand.

Ook over de prijs weten we nog weinig, maar het lijkt erop dat het nieuwe toestel ongeveer de helft gaat kosten van de Phone (2), die vanaf 699 euro verkrijgbaar is. 

Lees meer over smartphones, of abonneer je op onze nieuwsbrief.