©Nendo

Dit vreemd gevormde bierglas met 3 kanten moet de smaak van bier versterken

Dit vreemd gevormde bierglas met 3 kanten moet de smaak van bier versterken

2 februari - 13:48

Een biertje van de tap is toch het summum, volgens de Japanse ontwerpstudio Nendo kan het altijd beter. Daarom ontwierp het dit glas, dat met zijn drie kanten de smaak van bier verder moet versterken.

In opdracht van Japanse bierbrouwer Sapporo ontwierp Nendo het opvallende glas, meldt designboom. Het doel was om de smaak en het aroma van het bier te versterken. Het asymmetrische glas heeft een rechte voor- en achterkant, waar je eerst van moet drinken zodat het bier over je tong loopt.

Daarna drink je vanaf de ingedeukte linkerkant, die door zijn vorm het aroma van het bier naar boven zou brengen. En dan drink je daarna van de rechterkant, met een hobbel aan de bovenkant. Die zou er weer voor zorgen dat het bier op het midden van de tong komt, zodat je niet te grote laatste slokken neemt.

Sapporo hoopt dat het bijzondere glas ervoor zal zorgen dat zijn klanten wat meer stilstaan bij de smaak van het bier, in plaats van het gewoon naar binnen te gieten. Het Perfect 3Way-glas moet van het bierdrinken 'een reis' maken en ook de doorsnee bierdrinker op weg helpen om het 'mondgevoel' van van het bier te leren waarderen.

Het Perfect 3Way-glas van Nendo is nog niet te koop, en zal vermoedelijk eerst op kleine schaal in Japanse barren gebruikt gaan worden.

Meer design en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.