©Disney

Disney en Fortnite-maker Epic Games gaan samenwerken: dit zijn ze van plan

Disney en Fortnite-maker Epic Games gaan samenwerken: dit zijn ze van plan

7 februari om 23:13
Laatste update: 8 februari om 01:52

Disney en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games gaan de komende jaren samenwerken aan een nieuw 'universum' met games en entertainment. Ook investeert Disney 1,5 miljard dollar in Epic Games in ruil voor een belang in het gamebedrijf.

Het nieuwe 'universum' moet fans een groot aantal mogelijkheden bieden om te spelen, kijken en winkelen. De game-ervaring werkt samen met Fortnite en wordt gemaakt met Unreal Engine. Bekende personages en verhalen van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en Avatar worden een onderdeel van het nieuwe aanbod. Ook kunnen gebruikers eigen verhalen maken en met elkaar delen. 

Disney-baas Robert Iger spreekt in een persbericht van een 'opwindende nieuwe relatie met Epic Games'. "Dit zal de geliefde merken en franchises van Disney samenbrengen met het enorm populaire Fortnite in een transformerend nieuw games- en entertainmentuniversum."

Het is volgens hem 'Disney's grootste entree ooit in de gamewereld'. "We kunnen niet wachten tot fans de Disney-verhalen en werelden waar ze van houden op baanbrekende nieuwe manieren kunnen ervaren", zegt Iger.

'Open ecosysteem'

Volgens Epic-baas Tim Sweeney werken de bedrijven aan een 'open en interoperabel ecosysteem dat de Disney- en Fortnite-gemeenschappen samen zal brengen'. Wanneer de eerste resultaten van de samenwerking te zien zullen zijn, is nog niet bekend. De bedrijven houden het voorlopig op "soon(ish)". 

Disney en Epic fames hebben al vaker samengewerkt aan onder meer Fortnite-integraties, in-game activeringen en live-events. De entertainmentgigant gebruikt Unreal Engine al langer voor het produceren van content, waaronder bij de games Star Wars Jedi: Survivor en Kingdom Hearts 3. Ook gebruikt Disney de bekende game-engine voor filmmontage en animaties en bij de creatie van sommige Disney Park-attracties.

Lees meer nieuws over Disney en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.