Samsung onthult een slimme ring en die zit tjokvol kleine sensoren en ambitie

©Samsung

Samsung onthult een slimme ring en die zit tjokvol kleine sensoren en ambitie
26 februari om 14:54
Laatste update: 26 februari om 19:50

Samsung laat iets meer zien van zijn slimme ring tijdens de telecombeurs Mobile World Congress. De kleine gadget belooft tjokvol sensoren te zitten, voor bewegingen, hartslag en ademhaling.

Samsung toonde bij de onthulling van zijn Galaxy S24-toestellen al een teaser voor zijn slimme ring. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Samsung meer laten zien van de ring, in besloten sessies met diverse techsites waaronder The Verge

Daarmee is nu iets duidelijker geworden wat de ring allemaal aan boord heeft en waar 'ie dus voor gebruikt kan worden.

Hartslag en ademhaling

De Galaxy Ring heeft sensoren aan boord die de bewegingen, hartslag en ademhaling van de gebruiker kunnen monitoren. Op basis van die data krijg je een vitaliteitsscore, in de gezondheid-app van Samsung. Die score is gebaseerd op een model van de Universiteit van Georgia, en is een rapportcijfer op basis van je slaap, activiteit, rusthartslag en variabele hartslag.

Die functie komt ook naar de Galaxy Watch, waarmee de Ring een soort alternatief wordt op dat horloge – maar dan alleen gericht op gezondheid.

Ecosystem rond gezondheid

Hoewel de ring nu nog een prototype is, schenkt Samsung al wel veel aandacht aan de afwerking en het uiterlijk van de ring. Net als een horloge is ook dit een mode-accessoire en het oog wil ook wat.

De Galaxy Ring wordt nu dan ook al getoond in platinazilver, keramisch zwart en goud. De ring is er in een hele reeks aan maten: van S tot en met XL met volgens The Verge maten van 5 tot 13 op de Amerikaanse schaal – dat zijn vingeromtrekken van zo'n 50 tot 70 millimeter.

Baterijduur

Hoewel de grotere modellen een iets langere batterijduur zullen hebben, kon Samsung nog niet zeggen over hoe vaak de ring straks opgeladen moet worden – al zou het om een batterijduur van 'dagen' gaan. Volgens Samsung zal de ring net als de horloges van Samsung ook de menstruatiecyclus kunnen bijhouden.

Samsung Digital Health-topman Dr. Hon Pak ziet een toekomst voor zich waarin verschillende Samsung-apparaten samenwerken aan de gezondheid van de gebruiker. Ring, horloge, telefoon en zelfs slimme koelkast zouden dan samen die gezondheid in kaart kunnen brengen, zonder dat alles aankomt op één apparaat.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Galaxy Ring op de markt komt.

Lees meer nieuws over gadgets en mis niks met onze Bright-app.