©9to5mac

iPhone-gebruikers klagen: batterij is sneller leeg met iOS 17.4

iPhone-gebruikers klagen: batterij is sneller leeg met iOS 17.4

7 maart - 21:44

Apple bracht dinsdagavond iOS 17.4 uit, maar niet iedereen is blij met deze nieuwe update. Meerdere iPhone-gebruikers ervaren problemen met hun batterij.

Op social media klagen iPhone-gebruikers dat hun toestel na het installeren van de nieuwe iOS-update een stuk sneller leeg is. Mocht je je afvragen of ze nog genoeg batterij over hadden om berichten op X te plaatsen: heel lang kunnen ze de app vermoedlijk niet gebruiken, want een persoon schrijft dat zijn batterij na het schrijven en plaatsen van twee posts al 13 procent was verloren. 

We hebben wel vaker bericht over iPhone-updates die er tijdelijk voor zorgden dat de batterij sneller leeg raakte. Dat komt omdat je smartphone na een update hard aan het werk is om alles weer op orde te krijgen, waardoor je batterijduur korter is dan normaal. Gelukkig is dat na een paar uur tot een dag meestal weer opgelost en kan je weer langer met je iPhone doen.

iPhone laadt langzaam op

Wat wel nieuw is deze keer, is dat er ook gebruikers zijn die meldden dat het opladen van de iPhone wat moeilijker lijkt te gaan. Het duurde volgens één gebruiker maar liefst vier uur om van 40 procent naar 94 procent op te laden. Het is afwachten hoeveel mensen last van dit probleem hebben.

Meer info over de batterij

Een van de nieuwe opties die met iOS 17.4 is toegevoegd gaat ook over de batterij van de iPhone 15. In de instellingen kan je namelijk nu zien wanneer je batterij geproduceerd is, wanneer hij voor het eerst gebruikt is en hoeveel laadcycli hij al heeft doorlopen.

Deze informatie kan - naast de batterijconditie die je al kon bekijken op je iPhone - erg handig zijn om in te schatten hoe goed de batterij nog is, mocht je ooit een tweedehands of refurbished iPhone 15 gaan kopen.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.