©Samsung

Samsung gooit het roer om in de strijd met de Apple Watch

Samsung gooit het roer om in de strijd met de Apple Watch

12 maart - 01:03 Laatste update: 01:04

Samsung maakt al jaren de Galaxy Watch en de laatste jaren hadden die smartwatches allemaal een rond schermpje. Maar daar komt verandering in. In de nieuwe Samsung-smartwatch zou het ontwerp helemaal op de schop gaan. 

Samsung is van plan om een volgende Galaxy Watch een groot redesign te geven. De smartwatch van het Zuid-Koreaanse merk krijgt dan voor het eerst in lange tijd weer een vierkant scherm.

Samsung maakte de laatste jaren alleen maar ronde smartwatches. Maar in het verleden hadden de Galaxy Gear en de Galaxy Live wel vierkante schermpjes. De Gear S2 was in 2015 de eerste Samsung-smartwatch met een cirkelvormig ontwerp en een fysieke roterende ring. Sindsdien heeft Samsung min of meer vastgehouden aan dit design. 

Maar binnen Samsung is nu het plan gesmeed om weer terug te keren naar de vierkante vorm voor een toekomstige smartwatch. Daarmee zou de cirkel dus weer, ehm, rond zijn. "We horen dat Samsung het vierkante ontwerp voor zijn smartwatches wil terugbrengen. Er wordt intern enthousiast over het idee nagedacht. We horen dat de overstap zeker zal plaatsvinden", meldt Sammobile.

Galaxy Watch 7

Het is nog niet bekend wanneer zo’n vierkante Galaxy Watch op de markt zou komen. Later dit jaar wordt de Galaxy Watch 7 verwacht, maar er was nog niet uitgelekt dat dit model een totaal andere vorm krijgt. Volgens Sammobile wacht Samsung mogelijk nog een jaar voordat het de grote ontwerpwijziging doorvoert. 

De smartwatches van Samsung werken met Wear OS van Google, dat technisch gezien wel vierkante schermen ondersteunt, maar de meeste apps en de eigen softwareskin van Samsung zijn geoptimaliseerd voor ronde lay-outs. Of die aanpassingen op tijd klaar zijn voor een introductie dit najaar is onzeker.

Apple Watch

Met een vierkant ontwerp lijkt de Galaxy Watch ongetwijfeld ook meer op een Apple Watch. Apple heeft jaren geleden al wel patenten aangevraagd op een rond ontwerp voor een smartwatch, maar de iPhone-maker kwam daar nooit mee.

Slimme ring

De Galaxy Watch 7 wordt waarschijnlijk in juli aangekondigd, tegelijk met de nieuwe slimme ring van Samsung, de Galaxy Ring

Lees meer over Samsung en mis niks met onze app.