Gaat de Amsterdamse afremmer op e-bikes een verschil maken?

© Unsplash

Gaat de Amsterdamse afremmer op e-bikes een verschil maken?
15 maart om 20:02
Laatste update: 15 maart om 20:02

De gemeente Amsterdam experimenteert met een nieuw systeem dat e-bikes automatisch afremt in drukke gebieden. Gaat dat er straks ook echt voor zorgen dat er minder ongelukken gebeuren? We bespreken het in onze podcast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app.

Verder in deze aflevering van onze podcast: nieuwe MacBooks, goed nieuws over de thuisbatterij en geld toe krijgen door energie te besparen.

Sponsors:

Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright.

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Podcast: Groene Nerds. Bespreken in een nieuwe aflevering hoe ze een slim kantoor hebben gebouwd waarin je zelfs het tosti-ijzer vanuit Slack kunt bedienen.

Game: Death Stranding. Eindelijk op de Mac! Het cult-spel van Hideo Kojima stamt al uit 2019 en verscheen allereerst op de PlayStation 4. Hij werkt op een M3-chip van de MacBook Air, maar ook gewoon op een M1 iMac. Voor degene die het spel nog niet kennen: Death Stranding is een actiespel in een open wereld. Het decor is de Verenidgde Staten na een catastrofe waarbij spookachtige ‘beached things’ rondwaren tijdens tijdregen die levende organismen in versneld tempo doet verouderen. Je speelt koerier Sam Porter Bridges, die is gemodelleerd naar de acteur Norman Reedus, bekend van The Walking Dead.

Spelconsole: FPGBC. Een groep fanatieke hobbyisten heeft de Game Boy Color op hardwareniveau volledig weten na te bouwen. Voor 77 euro bestel je een pakket met onderdelen die je in elkaar klikt, waarna je een Game Boy (maar dan met verlicht scherm) hebt die al je oude cartridges afspeelt.