Samsung verwacht bijna een half miljoen slimme ringen te verkopen

© Samsung

Samsung verwacht bijna een half miljoen slimme ringen te verkopen
14 maart om 16:44

Samsung lijkt hoge verwachtingen te hebben voor zijn Galaxy Ring: er zouden bijna een half miljoen van de slimme ringen worden geproduceerd, wat vrij veel is voor een nieuwe gadget.

De Koreaanse techreus onthulde afgelopen maand zijn Galaxy Ring. Je doet hem aan je vinger als een gewone ring, waarna slimme sensoren je gezondheid meten en die data doorsturen naar bijvoorbeeld je smartphone. Een interessant idee voor wie gezondheidsdata wil meten maar geen lompe wearable om de pols wil dragen.

Ingewijden melden dat er 400.000 exemplaren van de Galaxy Ring worden geproduceerd, die klaar moeten liggen voor de verkoop in augustus 2024. Dat is pakweg de helft van de één miljoen ringen die concurrent en marktleider Oura op het moment verkoopt.

Dat is ook nog maar de eerste lading ringen: volgens de bronnen kan Samsung de productie nog snel opschalen als de vraag stijgt, of bijvoorbeeld een tweede lading bestellen.

Daarmee lijkt Samsung er wel vertrouwen in te hebben snel de grootste speler op de slimme ringen-markt te gaan inhalen. Anderzijds is het een bescheiden aantal vergeleken met zijn andere wearables. Ter illustratie: de Galaxy Watch wordt in een enkel kwartaal meerdere miljoenen keren verkocht.

Lees meer over Samsung en abonneer op onze nieuwsbrief.