©Unsplash

Met deze nieuwe overname zet Apple een grote stap naar AI op je iPhone

Met deze nieuwe overname zet Apple een grote stap naar AI op je iPhone

14 maart om 19:25
Laatste update: 14 maart om 19:38

Apple heeft de AI-startup DarwinAI overgenomen. De technologie van dat Canadese bedrijf gaat Apple helpen om binnenkort geavanceerde AI-functies lokaal op je iPhone te draaien.

Apple moet de komende jaren een inhaalslag met AI maken en heeft daarvoor veel extra medewerkers met AI-expertise nodig. Na de overname van DarwinAI zijn tientallen medewerkers van deze Canadese startup nu bij Apple aan het werk aan nieuwe AI-functies, meldt Bloomberg.

Niet in de cloud

De technologie van DarwinAI moet Apple helpen bij het draaien van AI op de iPhone en andere apparaten zelf in plaats van in de cloud. De belangrijkste techniek van het bedrijf is namelijk het kleiner en sneller maken van AI-systemen: klein genoeg om lokaal op je apparaat te werken. 

Daarnaast heeft DarwinAI ook AI-systemen gericht op productie van hardware en de supply chain. De startup werkte eerder samen met bedrijven als Intel en Lockheed Martin.

Onlangs stopte Apple na tien jaar met zijn autoproject, waarna veel van de medewerkers werden verplaatst naar de AI-tak.

AI-functies in iOS 18

Naar verwachting vertelt Apple tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC in juni meer over de plannen met AI. De eerste nieuwe AI-functies worden dan later dit jaar toegevoegd met de komst van iOS 18. Dat belooft de 'grootste update ooit voor Apple' te worden.

Verder werkt Apple volgens geruchten aan een grote verbetering van de spraakassistent Siri. 

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze app