© AutoExpress

Skoda werkt aan goedkope elektrische auto van hooguit 20.000 euro

Skoda werkt aan goedkope elektrische auto van hooguit 20.000 euro

12 februari om 16:04

Autofabrikanten racen naar de bodem van EV-markt: ook Skoda zou werken aan een kleine, goedkopere elektrische auto die zo’n 20.000 euro moet kosten.

Het nieuws komt een ruim half jaar nadat Skoda de komst van een elektrische stationwagen van 25.000 euro verklapte. De net onthulde, goedkopere auto wordt vermoedelijk compacter om de prijs zo laag te krijgen.

Heel het moederbedrijf lijkt te mikken op elektrische voertuigen van rond de 20.000 euro: naast Skoda wordt ook bij zusterbedrijven Volkswagen en Cupra (van SEAT) aan auto’s in dit prijssegment gesleuteld. Eerst was het plan om in 2023 een elektrische wagen voor dit bedrag te introduceren, maar inmiddels is die datum naar 2026 geglipt.

Goedkopere batterijen

Skoda-CEO Klaus Zellmer vertelt aan AutoExpress dat hij de prijs van elektrische auto laag hoopt te houden door de productiekosten van de batterij te verminderen: "40 procent van de kosten bij een elektrische auto zit in de batterij. Dus als je die weet te halveren, wat sommige bedrijven zeggen te kunnen, dan kunnen we onze prijzen flink verlagen."

Skoda is op het moment nog vrij terughoudend over de nieuwe auto: ze erkennen te werken aan een elektrisch voertuig in dit segment, maar verklappen verder geen details. Het is ook nog de vraag of zij net als de Volkswagen-collega’s op 2026 mikken, of hun alternatief wellicht later introduceren.

Lees meer over elektrische auto's en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.