© Unsplash

Apple Vision Pro App Store nu beschikbaar voor web

Apple Vision Pro App Store nu beschikbaar voor web

16 maart om 18:00

Apple heeft de App Store voor de Vision Pro beschikbaar gemaakt voor webgebruikers. Daarmee kan je zien welke apps er allemaal beschikbaar zijn voor de headset, voordat je zelf een exemplaar koopt.

De App Store voor de Vision Pro kan sinds vrijdag op het web bekeken worden. Tot nu toe was het enkel mogelijk om de App Store te bezoeken op de headset zelf. Potentiële kopers of mensen die gewoon nieuwsgierig zijn, konden daardoor niet zien welke apps er zijn voor de slimme bril van Apple.

In de webwinkel kan je zien welke nieuwe apps er bijgekomen zijn en welke apps populair zijn. Als je doorklikt, krijg je meer details over een specifieke app. Er is ook een sectie specifiek voor games. Bij veel apps zijn er screenshots die tonen hoe een app eruitziet wanneer je de bril zou gebruiken. 

Tot vrijdag was het al mogelijk om in de webwinkel apps voor de Vision Pro te vinden. Er was toen nog geen centrale locatie. Als je apps voor de Vision Pro wilde vinden, moest je tussen alle iOS-apps zoeken. Nu er een centrale locatie voor is, is het makkelijker voor potentiële kopers van de bril om te zien wat er allemaal beschikbaar is.

Wanneer komt de Vision Pro naar Nederland?

Voorlopig is de Vision Pro enkel in de Verenigde Staten beschikbaar. Er zijn echter hints opgedoken dat Apple de slimme bril binnenkort ook naar andere landen brengt. In de code van visionOS heeft de website Macrumors verwijzingen gevonden naar de talen Duits, Engels (Australië, Canada, Japan, Singapore, UK), Frans (Canada en Frankrijk), Japans, Kantonees en Koreaans. 

De kans is dus groot dat de Vision Pro binnenkort naar de landen komt waar deze talen gesproken worden. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zal dat wellicht nog voor juni gebeuren. Wanneer de Vision Pro naar Nederland komt, is nog niet bekend. 

Lees meer over de Vision Pro, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.