©Google

Google maakt Fitbit nog minder belangrijk met nieuwe naam

Google maakt Fitbit nog minder belangrijk met nieuwe naam

18 maart - 10:36

Niet langer vind je de naam 'Fitbit by Google' op de verpakkingen van de wearables, want vanaf nu is het 'Google Fitbit'.

De naamsverandering lijkt een kleine aanpassing, maar het zegt veel over de toekomst van Fitbit. Sinds de overname van Fitbit, plaatste Google de naam van de bekende fitnesstrackers nog voorop. Op alle verpakkingen van de wearables en op de website van Fitbit stond 'by Google' klein in een hoekje.

Met de verandering naar 'Google Fitbit' zet de techgigant zichzelf voorop. Ook het bekende Fitbit-logo lijkt nu grotendeels verdwenen te zijn. Sindskort zijn allerlei Fitbit-producten aan de Google Store toegevoegd, waardoor het niet onwaarschijnlijk is dat de Fitbit-winkel binnenkort ook de deuren sluit.

Eerder dit jaar zijn de mede-oprichters van Fitbit bij Google vertrokken en zijn de teams van Pixel, Nest en Fitbit samengevoegd. Het afgelopen jaar is er maar één nieuwe Fitbit-wearable uitgekomen: de Fitbit Charge 6. Wel verschijnen er steeds meer Fitbit-functies op de Pixel-smarwatches.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief